Caravana „Fii pregătit!” ajunge la Vâlcea

Caravana „Fii pregătit!” își continuă drumul și va ajunge sâmbătă, 21 iulie, în oraşul Râmnicu Vâlcea. Aceasta va fi amplasată în parcarea Shopping City. Duminică, 22 iulie, caravana ajunge în oraşul Băile Olăneşti,în parcul central al oraşului.

Timp de două zile, sâmbătă în intervalul orar 16:00 – 22:00 şi duminică în intervalul orar 10:00 – 18:00, personalul ISU Vâlcea va organiza cursuri de pregătire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă.

Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundaţii, incendii. De asemenea, modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face faţă.

Centrul mobil are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor.

Al treilea an pentru proiectul Caravana ”Fii pregătit”
- Articolul continua mai jos-masca medicala

Aceasta este al treilea an când Caravana „Fii pregătit!” porneşte la drum, pentru cursuri de instruire a populaţiei. În următoarea lună, Caravana va ajunge în 2 localităţi.

După opririle din Râmnicu Vâlcea şi din Băile Olăneşti, Caravana „Fii pregătit!” va ajunge în luna iulie la Târgu Mureş (28 iulie) şi la Câmpia Turzii (29 iulie).

Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana „Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundaţiei pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/, unde se găseşte calendarul deplasărilor până în luna decembrie.

În primii doi ani de la lansare, caravana a parcurs peste 35.000 de kilometri şi a ajuns în 77 de localităţi. Mai mult de 200 de voluntari, paramedici şi formatori ISU au participat activ la instruirea a peste 20.000 de persoane, în cadrul celor aproape 1.000 de sesiuni de instruire. Numărul total al beneficiarilor se ridică la peste 100.000 de persoane. Acestea sunt acum informate şi ştiu să reacţioneze mai bine în faţa unei situaţii de urgenţă.

 

Video recomandat

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă sau febra roșie? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în...

LIPSA DE FIER ÎN ORGANISM – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave cum ar fi anemia feripiva. Când nivelul fierului din organism scade...

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare Pentru că beneficiile apelor termale sunt în mare cunoscute, am încercat cu ajutorul doamnei dr. Maria Nădejde,...

Pietrele la rinichi – cum le poți elimina printr-o metodă naturistă

Pietre la rinichi tratament naturist - Nu de puține ori v-ați dorit să aflați care sunt cele mai eficiente tratamente naturiste pentru o boală...