Campanie de vaccinare în zone de risc din județul Caraș-Severin

O campanie de informare și imunizare va fi realizată în patru zone de risc din județul Caraș-Severin. În aceste zone autoritățile au întâmpinat refuzul părinților de a-și vaccina copiii.

„Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF, au demarat o campanie cu privire la vaccinare. În judeţul Caraş-Severin au fost identificate patru zone de risc, patru comunităţi vulnerabile: în cartierul Mociur din municipiul Reşiţa, în cartierul Măgura din oraşul Bocşa, în comuna Dognecea şi în comuna Racăşdia. Aici am identificat un număr redus de vaccinări la copii. Credem că această campanie va avea efect atât în ceea ce priveşte vaccinarea antirujeolică, dar şi de altă natură”, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, Dănilă Miloş, potrivit Agerpres.

Campania, care se intitulează „Door to door” (din uşă în uşă), se va derula în perioada 1 – 10 septembrie. Cu acest prilej, oamenii vor fi informaţi de reprezentanţii autorităţilor sanitare cu privire la efectele pozitive ale vaccinării.

Vaslui, Mehedinţi şi Caraş-Severin sunt alese judeţe pilot pentru această campanie, după ce, în Bacău, a avut un mare succes, a precizat Dănilă Miloş.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

Citește și:

Ministerul Sănătății: Campania de informare și vaccinare ROR a continuat în Bacău

- Articolul continua mai jos-
- Articolul continua mai jos-
Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână