Spitalul județean din Oradea a primit o pompă de circulație extracorporală de la CJ Satu Mare

Consiliul Județean Bihor a primit din partea CJ Satu Mare o pompă de circulație extracorporală (plămâni și inimă artificiale).

Acest aparat este necesar pentru intervențiile pe cord deschis. În valoare de circa 150.000 de euro a fost achiziționat în 2012 din bugetul județului Satu Mare.

„Spitalul Clinic Județean va putea de acum să efectueze operații pe cord deschis. Cei de la Spitalul Județean din Satu Mare au încercat să înființeze o secție de chirurgie cardiovasculară, dar din cauza lipsei de personal nu au putut să o dezvolte și să obțină acreditarea. Noi o vom folosi la operații pe cord deschis, având o echipă întreagă de specialiști: pentru pompă, chirurgi, anesteziști, terapie intensivă,” a precizat, pentru AGERPRES, managerul general al Spitalului Județean, Gheorghe Carp.

„Am mulțumit oficial conducerii județului Satu Mare pentru faptul că, după câteva luni de discuții, am ajuns la consens reușind astfel completarea dotărilor necesare ca să începem operațiile pe cord deschis în Oradea. Am subliniat faptul că împreună suntem mai puternici. Pentru partea de vest a României, prin acest aparat și prin faptul că vom efectua aceste operații, Oradea va ocupa un loc important pe harta intervențiilor chirurgicale importante”, a declarat, pentru AGERPRES, președintele CJ Bihor, Pastor Sandor.

- Articolul continua mai jos-

Potrivit președintelui CJ Bihor, în cel mult două luni, probabil din septembrie, spitalul județean va porni primele intervenții pe cord deschis în Oradea.

Citește și:

Alimentație pentru o inimă sănătoasă. Verdictul medicilor la cele mai cunoscute recomandări nutriționale

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari