Plaja de la Mamaia destinată persoanelor cu dizabilități, ocupată de alți turiști

Plaja terapeutică amenajată la Mamaia pentru persoanele cu dizabilități a fost ocupată de ceilalți turiști.

Situația a fost semnalată de realizatorul proiectului plajei terapeutice, psihologul Adrian Gemănaru, președintele Centrului Psihologic “Marea Neagră”.

„Să râzi sau să plângi? Suntem fără scăpare! Deși am prezentat și afișat în mod clar că această plajă frumoasă este realizata pentru persoanele cu nevoi speciale și pentru toți copiii, există adulți ce trec peste orice limită de bun simț. Cum să ocupi un ponton destinat strict copiilor doar ca să faci plajă? Cât de lacom și egoist poți să gândești să blochezi distracția copiilor la mare doar ca să faci plajă pe pontonul plutitor? Din ce în ce mai greu!!!”, comentează psihologul pe pagina sa de Facebook.

Plaja, ocupată de tineri care consumau alcool.

„Desi am afisat pe plaja Regulamentul de functionare unde scrie in mod clar ca: fumatul si consumul de bauturi alcoolice este interzis, un grup de tineri nu a tinut cont de acest aspect si a consumat alcool, desi in jurul lor dupa cum se poate vedea si pe film plaja este plina de copii. La solicitarea mea de a parasi zona de plaja mi-au raspuns sarcastic ”Suntem aici deoarece medicul nostru de la Calarasi ne-a prescris terapie cu bere”. Poti ocupa locuri de parcare destinate persoanelor cu nevoi speciale, poti sa te enervezi atunci cand trebuie sa astepti un scaun rulant, poti sa ridici din umeri la nevoia unei persoane aflate in dificultate, dar sa consumi bere dintr-un plastic de 2l intr-o zona destinata copiilor cu dizabilitati, cred ca este totusi prea mult. ”, a mai comentat psihologul.

- Articolul continua mai jos-
Pădurea de bambus şi cortul ”spiritual” se numără printre principalele atracții de pe plaja terapeutică

Între principalele atracții ce pot fi descoperite pe plaja terapeutică se numără zona aromelor, pădurea de bambus – reprezentată de un instrument muzical gigant, curcubeul – format din perdele colorate din texturi diferite ce sunt dispuse în zona de stimulare tactilă, pictura pe sticlă și un atelier de olărit. Pe plajă a fost instalat și un cort „spiritual”, unde pot fi auzite tobele africane, din cadrul atelierului de terapie prin muzică. Pentru relaxarea turiștilor în prima parte a sectorului de plajă a fost amenajată o adevărată grădină, cu plante specifice zonei de nisip și plajă, iar cei dornici să pătrundă în interiorul acesteia se pot bucura de o alee senzorială unde pot întâlni texturi diferite: scoarță de copac, marmură, rumeguș, felii de lemn, cărămizi, etc.

Citește și:

Plajă terapeutică pentru persoanele cu dizabilități, la Mamaia

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari