fbpx
Acasă Realitatea medicală 3000 de candidați, la admiterea în UMF "Carol Davila" din Bucureşti

3000 de candidați, la admiterea în UMF “Carol Davila” din Bucureşti

2.976 de candidați s-au înscris pentru concursul de admitere în Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti.

Concursul va avea loc miercuri, 25 iulie 2018, începând cu ora 09:00, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) 12 dintre candidați sunt absolvenţi care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat, iar 26 sunt olimpici naţionali sau internaţionali.

3000 de candidați pentru 1.1000 de locuri bugetate

Aproape 3000 de candidați vor concura pentru ocuparea celor 1.100 de locuri, finanţate de la bugetul de stat, scoase la concurs de către Ministerul Educaţiei. De asemenea, a fost scoase la concurs 302 locuri cu taxă.

Articolul continua mai jos

Pentru cele 569 locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 1.823 de candidaţi, pentru Facultatea de Medicină Dentară, 485 de candidaţi/171 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie, 199 de candidaţi/171 de locuri, iar pentru FMAM (4 ani de studiu), 290 de candidaţi/110 de locuri, in timp ce pentru cele 79 de locuri alocate altor specializări FMAM (3 ani de studiu) s-au înscris 179 de concurenţi.

Anul trecut, la examenul de admitere in Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti au concurat 2.996 de candidaţi pentru ocuparea celor 1.000 de locuri bugetate de către Ministerul Educaţiei.

Cea mai titrată Universitate de Medicină

Cu un istoric şi performanţe greu de egalat, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti numără astăzi, după 160 de ani de la înfiinţarea sa, 10.290 de studenţi, dintre care peste 8.314 sunt studenţi români, 1797 de cadre didactice, 5.306 medici rezidenţi, 1.567 de studenţi doctoranzi şi 237 de conducători de doctorat.

Performanţele şi poziţionarea înregistrate astăzi, atât pe plan intern, cât şi extern de către UMF “Carol Davila” se datorează în primul rând unor nume cu puternică rezonanţă precum, Carol Davila şi Nicolae Kretzulescu, întemeietorii Şcolii Naţionale de Medicină şi Farmacie din 1857, Victor Babeş, Francisc Rainer, C.I.Parhon, Thoma Ionescu, Nicolae Paulescu, Ion Cantacuzino sau laureatul premiului Nobel din 1974, George Emil Palade.

Citește și:

Program de schimburi internaţionale la UMF “Carol Davila” Bucureşti

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,918FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Mușcătura de viperă – cum o recunoaștem, simptome, primul ajutor

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare a lansat o campanie de prevenire adresată...

Bolile cardiovasculare – 7 profesii care „fac rău” inimii femeilor

Bolile cardiovasculare - 7 profesii care „fac rău” inimii femeilor. Un studiu american a...

Grefa care poate întârzia menopauza cu 20 de ani

Bufeuri, insomnie, iritabilitate... menopauza vine cu aproximativ cincizeci de simptome neplăcute. Medicii britanici au...

Atacul de panică – simptome, diagnostic și tratament

Atacul de panică şi tulburarea de panică fac parte din grupul tulburărilor anxioase. Atacul...

Mituri și realități despre cancer

Ce este cancerul? Cancerul,  cunoscut sub denumirea științifică de tumoare malignă sau neoplasm malign, reunește un grup...

Accident vascular cerebral (AVC) – Simptome, tratament și recuperare

Accident vascular cerebral (AVC) - Definiție și clasificare Accidentul vascular cerebral sau atacul cerebrovascular reprezintă...