Sorina Pintea: Suntem pe primul loc în Europa la cazurile de rujeolă

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat azi că România ocupă prima poziție în Europa după numărul cazurilor de rujeolă.

„Statisticile vorbesc: săptămâna trecută au fost 209 cazuri noi de rujeolă. Suntem în continuare pe primul loc în Europa. Lucrurile nu pot să rămână aşa. Am foarte mare încredere şi în medicii de familie, pentru că, odată ce vor vedea că nu sunt singuri, mai ales cei din comunităţile izolate, cred că vor prinde puţin curaj”, a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, potrivit MEDIAFAX.

În zona Bacău, săptămâna trecută mai erau 130 de copii nevaccinați din 200.

„Sunt 200 de copii nevaccinaţi, dar, de săptămâna trecută, autorităţile au început să se pună în mişcare şi mai avem cam 130 de copii de vaccinat. Sunt comunităţi unde se pătrunde greu şi nu este vina autorităţilor locale”, a declarat, la Buhuşi, ministrul Sănătăţii.

Odată cu începerea anului şcolar, campaniile de vaccinare vor continua în Mehedinţi, în Caraş-Severin, în Olt sau în Vaslui.

- Articolul continua mai jos-

Totodată, ministrul a subliniat importanța ajutorului acordat de autorităţile locale pentru vaccinarea copiilor din comunități la care se ajunge cu dificultate.

„Este foarte importantă implicarea autorităţilor locale. În Buhuşi, centrul de vaccinare a fost organizat în centrul social, Primăria a pus la dispoziţie mijloace de transport, pentru a putea aduce părinţii cu copiii la centru, pentru că ei nu vor veni niciodată de bunăvoie sau vor veni prea puţini”, a mai spus Sorina Pintea.

Părinților le e frică de vaccin

Cea mai mare temere a părinților este că cei mici ar putea să pățească ceva în urma administrării vaccinului.

„Până acum avem vaccinaţi 50% din copii. Copiii au între 9 luni şi 18 ani. Nu ne confruntăm momentan cu probleme. Principala întrebare a mămicilor este dacă ar putea să păţească ceva copiii după vaccinare”, a spus dr. Ana Dâncău, medic epidemiolog la DSP Bacău.

Citește și:

Ministrul Sănătății: epidemia de rujeolă a produs îngrijorare

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari