fbpx
Acasă Realitatea medicală Ministerul Sănătății: Campania de informare și vaccinare ROR a continuat în Bacău

Ministerul Sănătății: Campania de informare și vaccinare ROR a continuat în Bacău

Ministerul Sănătății anunță continuarea campaniei „door to door”, de informare și educare a părinților cu privire la vaccinare, precum și de creștere a gradului de vaccinare în rândul comunităților vulnerabile. Aceasta se desfășoară, în 18 iulie, în orașul Buhuși, județul Bacău, în prezența ministrului Sănătății, Sorina Pintea, alături de reprezentanții organizațiilor partenere, OMS și UNICEF.

La Centrul Comunitar din Buhuși se organizează un centru de vaccinare suplimentar, fiind puse la dispoziție mijloacele necesare pentru transportul părinților și copiilor din comunitățile vulnerabile din oraș în care rata de vaccinare este scăzută. În cadrul acțiunii, copiii sunt consultați și vaccinați de medici de familie și asistenți voluntari din municipiul Bacău și Buhuși.

În luna mai, numărul copiilor nevaccinați din orașul Buhuși, conform catagrafiilor de la acea dată, era de 159, până la organizarea acțiunii de astăzi au fost vaccinați 140 de copii, dar și adolescenți cu vârsta de până la 18 ani. În prima parte a zilei de astăzi au fost vaccinați alți 82 de copii, iar campania continuă până la finalul zilei.

Articolul continua mai jos

Campania constă într-o sesiune de informare și educare a părinților cu privire la importanța vaccinării realizată de medicul specialist în evaluarea și promovarea sănătății din cadrul Direcției de Sănătate Publică Bacău. De asemenea, specialistul răspunde întrebărilor adresate de părinți. După sesiunea de informare, copiii sunt consultați de către medicii voluntari participanți la activitatea de astăzi, iar cei fără contraindicații sunt vaccinați pentru recuperarea imunizărilor cuprinse în planul național de vaccinare, atât ROR, cât și tetravalent.

“Motivul pentru care Bacău a fost primul județ în care am demarat această campanie este numărul mare de cazuri de rujeolă confirmate aici de la începutul anului până în prezent. Au fost înregistrate 682 de cazuri, iar 4 dintre copii și-au pierdut viața. Unul dintre copii avea 10 luni și mama a refuzat vaccinarea. Ceilalți 3 copii aveau mai puțin de 9 luni, însă faptul că s-au aflat în contact cu cazuri de rujeolă le-a fost fatal. Cu siguranță, nu voi putea ajunge în toate comunitățile care se confruntă cu o rată scăzută de vaccinare, dar vom stabili un model pe care îl vom replica la nivel național. Acesta este motivul pentru care astăzi am considerat necesară prezența directorilor și ai medicilor epidemiologi din cadrul Direcțiilor de sănătate publică din alte 5 județe învecinate. Văzând cum se desfășoară lucrurile aici, aceștia vor putea organiza propriile campanii în colaborare cu autoritățile locale. Pentru că sănătatea copiilor noștri este responsabilitatea noastră, a tuturor, medici de familie împreună cu autorități centrale și locale”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

De la centrul de vaccinare, ministrul Sănătății, împreună cu reprezentanții OMS și UNICEF, însoțiți de autoritățile locale, au mers în  cartierul „Colonia Bistriței”, una dintre comunitățile cu grad scăzut de  vaccinare. Aici, locuitorii au primit informații despre beneficiile vaccinarii chiar de la ministrul Sănătății, care a stat de vorbă cu toți cei prezenți.

Vaccinarea copiilor – o campanie a Ministerului Sănătății

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,917FaniÎmi place
1,220AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Ce este sclerodermia? Simptome, diagnostic, tratament

Ce este sclerodermia? Termenul „sclerodermia" provine dintr-un cuvânt grecesc „scleroderma", care înseamnă „piele dură"....

Vertijul – cauze, simptome, tratament

Vertijul paroxistic pozițional benign, sau VPPB reprezintă o afecțiune localizată la nivelul urechii interne...

Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament VIDEO

Diagnosticul rapid și, în consecință instituirea unui tratament eficient rapid, poate preveni progresia bolii....

Sindromul Cushing – Ce este, cauze, simptome, tratament

Ce este sindromul cushing? Cunoscut și sub denumirea de hipercortizolism, reprezintă o colecție de...

Laringita – cauze, simptome și tratament

Laringita reprezintă o inflamație a mucoasei laringiene  cu o etiologie foarte variată. Rareori este...

Căderea părului: cauze pe care le poți preveni

Păr pe haine, perie, canapea? Căderea părului poate avea multiple cauze, unele surprinzătoare. Care...