Pavilionul Secţiei Clinice ORL de la SCJU Sibiu a fost renovat

Pavilionul Secţiei Clinice ORL de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a fost supus unor lucrări de renovare, extindere și modernizare completă. Acest pavilion este unul dintre cele mai vechi imobile ale spitalul, datând din anul 1904.

Valoarea investiţiei s-a cifrat la circa 5,5 milioane de lei iar finanţarea a fost asigurată de către Consiliul Judeţean Sibiu.

Potrivit reprezentanților spitalului, lucrarea a avut un grad crescut de complexitate și a presupus refacerea completă a pardoselilor, tencuielilor şi a zugrăvelilor, recompartimentarea saloanelor şi dotarea acestora cu grup sanitar, rampe oxigen şi sistem de chemare a personalului medical, refacerea completă a instalaţiilor sanitare şi electrice, înlocuirea completă a tâmplăriei interioare şi exterioare, aplicarea de covoare PVC agreate sanitar şi extinderea spaţiilor pentru cabinete şi pentru sălile de tratament prin mansardarea podului existent.

În plus, clădirea a fost dotată cu lift ce va fi utilizat inclusiv pentru transportul pacienţilor. Totodată a fost amenajată şi o sală de operaţii modernă şi complet utilată, cu salon pre şi post operator, astfel încât pacienţii care necesită intervenţii chirurgicale din sfera ORL, vor putea fi operaţi şi monitorizaţi direct în cadrul secţiei.

- Articolul continua mai jos-

Întregul spaţiu a fost dotat cu sistem de alarmare în caz de incendiu, cu instalaţii de climatizate şi ventilaţie noi şi mobilier nou. De asemenea, secţia a fost dotată cu aparatură performantă.

Secţia Cinică O.R.L dispune de 25 de paturi pentru spitalizare continuă împărţite în saloane septice şi aseptice şi un pat pentru spitalizare de zi. În urma procesului de renovare, în cadrul secţiei se regăsesc următoarele: 6 saloane cu 2 paturi, 3 saloane cu 3 paturi; un salon cu 4 paturi; un salon cu un pat spitalizare zi, sală de tratament; cabinet audiometrie, salon pre şi post-operato cu două paturi, bloc operator, 3 birouri medici; spaţii depozitare lenjerie, materiale sanitare, deşeuri; 2 magazii, oficiu.

Citește și Aparat de rezonanță magnetică la SCJU Sibiu. Pacienții beneficiază de investigații RMN gratuite

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari