fbpx

Pentru mulți pensionari procentul de compensare la rețete va scădea de la 90% la 50%

Deputatul Antoneta Ioniţă, care este de profesie medic, explică faptul că mărirea pensiilor cu câţiva lei este o lovitură dată bătrânilor care beneficiau de rețete compensate.

”Mărirea punctului de pensie înseamnă renunţarea la o serie de facilităţi pe care pensionarii le aveau, prima dintre ele, dar şi cea mai importantă, fiind scăderea procentului de compensare la rețete pentru medicamente„ potrivit doamne doctor.

Procentul de compensare la rețete scade de la 90% la 50%

Pensionarii cu venituri de până la 900 de lei, lunar, primeau o compensare de 90% la reţetele pentru medicamente. Odată cu majorarea pensiilor, sute de mii de pensionari care vor depăşi acest plafon doar cu câţiva lei, nu vor mai beneficia de acest procent de compensare, ci doar de 50%.

„Imaginaţi-vă că un pensionar care depăşeşte plafonul de 900 de lei cu 10 lei şi care are nevoie de medicamente de 200 de lei, lunar, va trebui ca de acum înainte să scoată din buzunar 100 de lei. Primeşte 10 lei şi cheltuie în plus 80 de lei pentru medicamente. Adăugaţi acestei situaţii şi majorarea constantă a preţului la medicamente şi aveţi imaginea completă a unui tablou în care pensionarii sunt sacrificaţi, dar amăgiţi cu realizări de carton”, a mai declarat deputatul brăilean.

- Articolul continua mai jos-

Antoneta Ioniţă anticipează că în perioada următoare cei mai mulţi pensionari care-şi vor pierde dreptul de compensare cu 90% la rețete, îşi vor vărsa nemulţumirile pe medicii de familie, deşi aceştia nu au nicio vină şi vor trebui să respecte legislaţia în vigoare.

Citește și:

Pacienţii ar putea obţine reţete compensate sau gratuite mai uşor

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari