Centru medical rural, inaugurat la Bârla, județul Argeș

În comuna Bârla din județul Argeș funcționeză, de luni, 16 iulie, un centru medical modern și extrem de util în zona de sud a Argeșului, la limita cu județele Olt și Teleorman, scrie Antena Satelor.

Centrul va funcţiona în satul Mozăceni-Vale, într-un spaţiu modernizat, cheltuielile cu funcţionarea sunt asigurate de la bugetul local, iar serviciile medicale vor fi decontate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Argeș.

Centru medical, important pentru satele din zonă

Acest centru va deservi nu doar locuitorii din Bârla, ci și din localitățile limitrofe. Astfel, pentru probleme minore de sănătate argeșenii din zonă nu vor mai fi nevoiți să meargă până la Costești sau Pitești.

Președintele Consiliului Județean Argeș, dr. Dan Manu, și primarul localități, prof. Gheorghe Voicu au deschis oficial noul Centru de Asistenţă Permanentă Medicală.

- Articolul continua mai jos-

Te-ar putea interesa și:

Pentru mulți pensionari procentul de compensare la rețete va scădea de la 90% la 50%

Începând de azi, șapte medici vor asigura aici asistența medicală permanent. În Argeș, din 2016 până azi, Consiliul Județean Argeș a cofinanțat realizarea de investiții pentru modernizarea a 19 dispensare, majoritatea situate în mediul rural.

S-a asigurat, de asemenea, și încadrarea cu medici generaliști sau de specialitate, care să deservească aceste unități spitalicești, cu normă întreagă sau parțială.

Fiecare dispensar sau centru medical de asistență deservește atât localități componente ale comunelor în care au fost amenajate, cât și din alte comune, sate și cătune limitrofe acestora. Din declarațiile date de autorități la inaugurarea centrului medical de la Bârla rezultă că proiectul de dotare a comunelor din județ cu astfel de centre este încă în derulare.

„Mai avem în plan deschiderea unor Centre de Permanență la…………………..

- Articolul continua mai jos-

Află mai multe detalii despre centrele medicale din mediul rural

Citește mai multe știri:

Exercițiu de salvare din peșteră, cu speologi români și polonezi

Donații pentru spitale, nu șpagă pentru doctori! Un proiect pilot lansat de sălăjeni

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari