fbpx
Acasă Ştiri Medicale Medicină fără frontiere: 70 de studenți străini fac practică în spitalele universitare

Medicină fără frontiere: 70 de studenți străini fac practică în spitalele universitare

70 de studenți străini, din ţări precum Canada, Mexic, Portugalia, Spania, Italia, Olanda, Germania sau Finlanda se vor bucura de îndrumarea cadrelor medicale din spitalele universitare din Bucureşti.

Acest program se desfăşoară şi în alte 8 centre universitare din România (Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Oradea, Sibiu, Timişoara, Târgu Mureş).

Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) facilitează pentru studenţii Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti o serie de programe de mobilităţi internaţionale ce vizează activităţi de dezvoltare personală şi profesională.

Articolul continua mai jos

Departamentele de schimburi internaţionale: SCOPE (Standing Committee on Professional Exchange) şi SCORE (Standing Committee on Research Exchange) le oferă studenţilor medicinişti din cele 119 ţări membre posibilitatea experimentării activităţii medicale şi de cercetare din toate colţurile lumii, încurajând conceptul de “medicină fără frontiere”.

Studenți străini, o lună de practivă medicală sau activitate de cercetare

Voluntarii SSMB asigură organizarea programului ştiinţific pentru studenți străini. Acest program presupune practică medicală într-un spital sau activitate de cercetare într-un laborator, timp de o lună. De asemenea, implică participarea la workshop-uri şi training-uri cu diverse teme de natură medicală ( tehnici chirurgicale, cursuri de prim ajutor, tehnici de imagistică).

Voluntarii organizează activităţi ce urmăresc promovarea principalelor atracţii turistice în Bucureşti, precum şi promovarea obiectivelor remarcabile din România, prin intermediul a două excursii în Sibiu şi Braşov.

“În zilele noastre, medicina pe care o practicăm evoluează continuu, atât în România, cât şi în toate părţile lumii. Ne propunem să contribuim la formarea unei noi generaţii de medici, într-un context propice, multicultural şi deschis. Consider experienţa internaţională ca fiind un factor necesar în procesul nostru educational şi este foarte important pentru un viitor medic să aibă contact cu modul în care se practică medicina în alte ţări. Prin intermediul schimburilor internaţionale avem ocazia să cunoaştem medici şi studenţi din toată lumea, să ne extindem reţeaua de colaboratori, dar şi de prieteni şi să explorăm bune practici pe care le putem aplica în viitor în România. De asemenea, este o onoare să găzduim anual foarte mulţi studenţi internaţionali care, de cele mai multe ori, se îndrăgostesc de România şi devin adevăraţi ambasadori ai ţării noastre” a declarat preşedintele SSMB, Teodor Cristian Blidaru.

Studenţii străini care îşi desfăşoară activitatea în Bucureşti, în cadrul spitalelor universitare afiliate Facultăţii de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, pot fi consideraţi ambasadori ai calităţii medicale din România. Aceștia vor promova în tarile din care provin, atât modul de desfăşurare al al activităţii ştiinţifice, cât şi atracţiile turistice româneşti.

Citește și:

Un nou record al campaniei “Donează sânge! Fii erou!”la București, peste 1.460 de unităţi transfuzabile

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,917FaniÎmi place
1,220AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Virusul herpes – Totul despre herpesul oral si herpesul genital

Virusul herpes simplex sau HSV (herpes simplex virus) face parte din familia herpesviridae. Sunt...

Hernia – Tehnici complexe, minim invazive în chirurgia herniilor

Hernia reprezintă o afecțiune frecvent întâlnită în patologia chirurgicală, în special la sexul masculin,...

AVC trebuie abordat complex, de la prevenţie până la neurorecuperare

Accidentul Vascular Cerebral ( AVC ) trebuie abordat într-o manieră complexă, încă de la...

Tromboflebita – cauze, simptome și tratament

Tromboflebita reprezintă o afecțiune specifică circulației venoase de la nivelul membrelor inferioare. În cadrul...

Hipercolesterolemia familială – Cauze, simptome, tratament

Hipercolesterolemia familială este una dintre cele mai frecvente boli genetice, mai exact genice, care...

Accident vascular cerebral (AVC) – Simptome, tratament și recuperare

Accident vascular cerebral (AVC) - Definiție și clasificare Accidentul vascular cerebral sau atacul cerebrovascular reprezintă...