Acasă Fapt divers Helațioterapia – redescoperirea unei terapii din Egiptul Antic

Helațioterapia – redescoperirea unei terapii din Egiptul Antic

Curățarea sângelui și a organismului de toxine, primul pas spre... reîntinerire

Helațioterapia este, între toate practicile de medicină tradițională, poate cea mai puțin cunoscută. Dr. Codruț Țuțu (Centrul de Medicină Tradițională Pirasan), unul dintre practicienii acestei metode, ne descrie, în cele ce urmează, în ce constă aceasta, cui este recomandată și ce rezultate are.

„Mai întâi, ar trebui să spunem că Helațioterapia sau Metoda Helațio este aplicată cu succes, în lume, pentru tratarea suferinzilor de atac vascular cerebral, a persoanelor cu diferite boli cardio-vasculare. Dar e recomandată și în terapia diabeticilor și a celor care prezintă o circulație periferică deficitară sau au suferit pierderi de memorie. Helațioterapia mai este recomandată și acelora care și-au intoxicat organismul cu tutun și alcool ori acelora care au fost afectați de toxicitatea mediului înconjurător și/sau suferă de intoxicare cu metale grele”, spune dr. Codruț Țuțu.

Helațioterapia se practică de mii de ani. În Egiptul Antic era cunoscută și arheologii au găsit dovezi cu privire la folosirea metodei Helațio în tratarea diferitelor boli. Metoda a fost „redescoperită” la jumătatea secolului XX, când proprietățile curative ale Helațioterapiei au fost confirmate. În anii ’40-’50, această metodă a făcut subiectul mai multor studii, atât ca metodologie, cât și ca efecte asupra organismului uman. Iar de atunci a cunoscut o dezvoltare și recunoaștere globale.

Helațioterapia – cum se face?

Teoretic, este vorba despre curățarea sângelui de toxine. Atunci când acest lucru se întâmplă, când toxicitatea sângelui se modifică, se echilibrează funcționalitatea fiecărui organ. Practic, asta se face prin trei metode:

a) Prin administrarea unor perfuzii care să curețe sângele.

b) Prin administrarea suplimentelor cu Acid etilendiaminotetraacetic (EDTA), pe cale orală. În cel de al doilea caz, EDTA ajunge în organism împreună cu diferiți nutrienți (extracte din plante medicinale). Pentru fiecare afecțiune, formula de ingredienți extrași din plante este diferită.

c) Prin aplicarea unor tampoane în trei puncte cheie:

  • în zona carotidei,
  • deasupra inimii și
  • deasupra arterei femurale pe piciorul drept (aceasta din urmă fiind metoda practicată și de vechii egipteni).

Citește și Ovidiu Bojor – Cum a descoperit Insulina vegetală și câteva rețete de viață lungă

„Din punct de vedere etimologic, vorbim de o rădăcină greacă a cuvântului, pentru că el vine din „hela”, care înseamnă „clește”. Și asta pentru că această metodă acționează ca un clește, care extrage din organism metalele grele și surplusul de calciu”, spune dr. Codruț Țuțu, specialist în mai multe ramuri ale medicinei tradiționale. „Prin Metoda Helațio, vasele de sânge sunt curățate, li se redă elasticitatea și viabilitatea, iar metalele grele și surplusul de calciu se elimină pe cale renală”. 

 

Ca metodologie de lucru, vorbim de o primă etapă de 50-100 de proceduri, cu o frecvență de una la trei zile, după care terapia este continuată cu acupunctură și extracte din plante.

Helațioterapia - dr. Codruț Țuțu„Unui specialist autentic în medicina tradițională, care folosește Helațioterapia în tratarea pacienților, îi sunt cunoscute metodele antice, care sunt nu doar mai eficiente, dar și cu mai puține riscuri. Tampoanele, care urmează să fie puse în cele trei puncte cheie, sunt îmbibate în extracte din plante medicinale care conțin nutrienți și substanțe bioactive. Aceste substanțe sunt absorbite de organism, în mai multe reprize. Iar urmarea este purificarea sângelui și detoxifierea organismului. Metoda clasică egipteană are un avantaj”, spune dr. Codruț Țuțu. „Evită introducerea în organism a preparatelor EDTA sau a nutrienților pe cale venoasă, fiind eliminate și toate riscurile pe care le implicau aceste proceduri”.

Helațioterapia și reîntinerirea

Mitul „tinereții fără bătrânețe” îl întâlnim la mai toate popoarele. Dar se pare că, prin Helațioterapie, vechii egipteni reușeau chiar să împlinească acest deziderat. Nu e „un basm”, ci un adevăr faptul că prin metoda Helațio se dobândește și o întinerire a organismului. De fapt, există o explicație. „Prin acțiunea sa specifică la nivel celular, asupra sistemului cardio-vascular și a structurii osoase, Helațioterapia ajută la regenerarea celulelor și, în consecință, la întinerirea organismului, în ansamblul său”, afirmă dr. Codruț Țuțu, specialist în medicină Tradițională.

Cleopatra, regina Egiptului Antic, a beneficiat și ea de această terapie. Se spune că nu i se putea cunoaște vârsta, pentru că, datorită Helațioterapiei, corpul său rămânea mereu tânăr și niciun rid, niciun fald de piele flască nu se arăta. Asta ar putea explica, nu, de ce a reușit să țină în mrejele sale pe doi dintre cei mai puternici bărbați ai lumii antice: Iulius Cezar și Marc Antoniu. D

Fotografii: Cristina Nichituș Roncea

Acupunctura? Sănătate în vârf de ac

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

11,226FaniÎmi place
68AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI - Dr. Laura Tribus – Steatoza hepatica si tratamentul medicamentos natural – ghid pentru pacienti

Abonare

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Infecţiile urinare. Sfatul farmacistului

Continuăm seria dedicată tratamentelor medicamentoase şi a aspectelor legate de medicamente din perspectiva unui...

Cauzele disfuncției erectile

Disfuncția erectilă constă în incapacitatea de a ajunge și de a menține o erecție...

Lipsa de fier în organism – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier (sau carența de fier) poate genera boli grave. Când nivelul fierului...

Dosarul diabetului: Diabetul de tip 2 ar trebui tratat precum cancerul

Diabetul de tip 2 ar trebui tratat precum cancerul și ar trebui să se...

Prezervarea fertilității înainte de tratamentele oncologice

Teama că nu vor mai putea avea copii în urma tratamentelor oncologice îi macină...

Cancerul de prostată – diagnostic și tratament

Cancerul de prostată (CP) este cea de-a treia cauză de deces în rândul bărbaţilor,...