Spitale regionale la Iași, Cluj, Craiova – proiectul demarează în 2019

Spitale regionale la Iași, Cluj, Craiova – un proiect național, cu finanțare europeană.

Cel puțin două din cele trei spitale regionale proiectate vor intra în construcție în 2019. Asigurările au fost date de Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, într-o conferință de presă susținută sâmbătă, 14 iulie, la Zalău. Sorina Pintea a precizat că în acest an vor fi depuse cererile de finanţare, după care vor fi demarate procedurile de licitaţie, scrie Antena Satelor, citând Agerpres.

„Eu cred, sper, ca la sfârşitul anului 2019 să avem deja începută construcţia a cel puţin două dintre cele trei. Finanţarea este asigurată parţial de Comisia Europeană, respectiv 159 de milioane de euro pentru cele trei spitale, iar partea de cofinanţare va fi asigurată de bugetul de stat sau alte surse”, a afirmat ministrul, în conferința citată.

Licitație pentru construcția primelor spitale regionale

În conferința de presă de la Zalău, ministrul Sănătății a reamintit faptul că vineri, la Iași, împreună cu reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii, s-a lansat draftul pentru studiul de fezabilitate. Aceleași demersuri vor fi făcute și la Cluj – pe 26 iulie, și la Craiova – în luna septemprie. O dată ce vor fi depuse cererile de finanțare, vor fi depuse documentele pentru lansara licitațiilor.

- Articolul continua mai jos-

Citește și Tromboliză intravenoasă realizată în premieră la Arad

În cadrul aceleiași conferințe de presă, ministrul Sorina Pintea a mai atins o serie de teme de maxim interes pentru domeniul sănătății. Unul dintre subiectele lansate a fost cel cu privire la Centrele medicale de permanență și la oportunitatea lor. În acest sens, a fost demarat deja un proces de evaluare. Ministrul a atras atenția aspra faptului că în sistem au fost depistate anomalii, cum ar fi faptul că în județul Timiș a fost identificat un medic care funcționa ca specialist la nu mai puțin de șapte centre medicale de permanență, din localități diferite.

Citește și În Timiş există un medic care lucrează în acelaşi timp în şapte centre de permanenţă

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari