fbpx
Acasă Interviuri O asociație dotează saloanele din spitalele de copii bolnavi cronic cu audioteci

O asociație dotează saloanele din spitalele de copii bolnavi cronic cu audioteci

Campania Națională „Sunet pentru Sănătatea Copiilor” a fost inițiată de Asociația „Life Education for All”, cu scopul de a dota saloanele din spitalele de copii bolnavi cronic din România cu audioteci.

Până în acest moment, Life Education for All (LEFA) a dotat peste 100 de saloane de copii din zece spitale din țară cu câte o audiotecă: câte un audioplayer, un videoplayer, un televizor/salon, căști și cd-uri cu povești pentru copii, muzică pentru copii, muzică clasică, muzică relaxantă și terapeutică, cât și cd-uri și dvd-uri cu conținut educațional și cu filme sau desene animate.

Până la finalul anului, Asociația intenționează să mai doteze alte cinci spitale din țară cu audioteci. Imaginea campaniei este celebrul violonist Alexandru Tomescu, care susține acest demers dedicat copiilor din spitale.

Citește și Cunoscutul violonist Alexandru Tomescu sustine campania „Sunet pentru Sanatatea Copiilor”

„Sunt copii care stau chiar un an de zile în spital și pierd activitățile de la școală, iar noi îi ajutăm, prin acest demers să recupereze. De ce ne-am gândit la acest proiect? Pentru că meloterapia se folosește foarte mult în străinătate, cu rezultate foarte bune, ajutând în procesul de recuperare. Dintre doi oameni care sunt la fel de bolnavi, cu același tip de boală, cel care este mai optimist și un tonus mai bun, se va însănătoși mai repede decât celălalt. Există copii care sunt departe de casă , de familie, de școală, de prieteni și care, practic, nu își mai trăiesc copilăria. Să aibă ceva care să îi bucure între cei patru pereți goi de salon contează foarte mult”, a declarat, pentru Ziar Medical, Oana Mîndruț, președintele Asociației „Life Education for All”.

Spitalele care au fost dotate cu aparatură sunt: Institutul Inimii “Niculae Stancioiu” Cluj-Napoca, Spitalul de Pediatrie I, Spitalul de Pediatrie II, Spitalul de Pediatrie IV și Spitalul de Pediatrie V Cluj-Napoca, Spitalul Județean Satu Mare, secția Tășnad, Spitalul Județean Alba, Spitalul Județean Baia Mare, Spitalul Municipal Oradea.

Până la sfârșitul anului reprezentanții asociației au în vedere dotarea altor cinci spitale: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara, Spitalul Județean Tîrgu-Mureș, Spitalul Județean Sfântu Gheorghe, Spitalul Județean Constanța și Spitalul Clinic de Copii Brașov.

Costul aparaturii este de aproximativ 1000 lei. Pe lângă aceasta, cd-urile și dvd-urile au fost donate.

“În prezent derulăm, la Cluj-Napoca, o campanie în care îi rugăm pe clujeni să ne doneze astfel de lucruri, dacă dispun de ele în stare bună. În plus, noi dotăm și sălile de joacă pentru copii cu consumabile: plastilină, jucării care nu sunt din material textil sau pluș, puzzle-uri, jocuri precum „Nu te supăra, frate!”, hârtie creponată, acuarele, pensule, blocuri de desen, cărți de colorat, deci tot ce poate folosi un copil pe perioada șederii sale în spital”, a adăugat Oana Mîndruț.

Cei care doresc să facă astfel de donații sunt rugați să se adreseze reprezentanților asociației la telefon 0727 648 946 sau printr-un mail la office@lifeeducationforall.org.
Tot în vederea strângerii de fonduri pentru dotarea saloanelor din spitalele de copii bolnavi cronic din România cu audioteci, LEFA a organizat, în 12 iulie, la Silver Business Center, un eveniment caritabil sub forma unui rooftop party care a inclus o licitație live, eveniment moderat de actorul Bogdan Bob Rădulescu.

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

13,915FaniÎmi place
418AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Prof.Univ. Dr. Benedek Imre - Cum păstrăm inima sănătoasă?

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Ecografia cu substanță de contrast – avantaje și aplicații în practica clinică

Ecografia cu substanta de contrast este o metoda de evaluare imagistică pentru multiple organe...

Intoleranță la lactoză – simptome, diganostic, tratament

Rapoartele medicale susțin că, în România aproximativ 5% din copii se nasc cu intoleranță la...

Iritațiile zonei anale. Ce trebuie știut despre ele. 4 sfaturi de urmat

Iritațiile zonei anale. Subiectul rămâne încă relativ tabu astăzi, cu toate că e o...

Anemia hemolitică – cauze, diagnostic, tratament

Anemia Hemolitică cu anticorpi la cald reprezintă distrugerea extravasculară a eritrocitelor legate de anticorpi de tip IgG sau anticorpi de tip...

Lipsa de încredere în sine se citește pe chip, prin fapte și prin iluzii

Lipsa de încredere în sine se citește pe chip. Încrederea de sine este principalul...

Dosarul diabetului: Diabetul de tip 2 ar trebui tratat precum cancerul

Diabetul de tip 2 ar trebui tratat precum cancerul și ar trebui să se...