DSP Alba îi învață pe administratorii de piscine și ștranduri să monitorizeze calitatea apei

Sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba găzduiește în 18 iulie, de la ora 10.00, o instruire cu administratorii de ștranduri, bazine acoperite sau piscine cu circuit închis.

Aceștia vor fi instruiți în vederea monitorizării corecte a apei de îmbăiere, care include dezinfecţie, filtrare şi alte măsuri de igienă.

Reprezentanţii DSP Alba consideră că se impune realizarea unui instructaj cu personalul care se ocupă de monitorizarea calităţii apelor de îmbăiere, ștranduri sau piscine.

Ghid de recomandări privind apa din ștranduri sau piscine

Celor care vor participa la activitatea de instruire li se va prezenta un ghid care conţine recomandări şi informaţii consultative cu importanţă în sănătatea publica, privitoare la diferite tipuri de bazine de înot, ștranduri, cu referire la menţinerea parametrilor apei de îmbăiere, în limitele admise de legislaţia in vigoare, precum şi exploatarea acestora, în condiţii de securitate. De asemenea, se vor prezenta şi metodele de realizare ale dezinfecţiei apei.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

Sunt cuprinse în acest ghid informaţii utile pentru administratorii de bazine de înot în cazul unor poluări accidentale, situaţii în care autoritatea de sănătate publică trebuie înştiinţată, pentru a stabili măsurile imediate ce se impun, în vederea diminuării riscului pentru sănătate şi pentru a stabili măsuri preventive de reducere a expunerii în condiţii similare pe viitor.

Întreținerea piscinei, scade riscul apei contaminate

DSP Alba transmite, pe această cale, că întreţinerea corespunzătoare a piscinelor şi bazinelor de înot este eficientă în prevenirea majorităţii problemelor de sănătate cauzate apei contaminate din aceste bazine. Curăţarea (în special eliminarea biofilmelor), reînnoirea apei, filtrarea, ventilaţia şi dezinfectarea sunt măsuri preventive, esenţiale care reduc riscul apariţiei unor astfel de probleme.

Apa din piscine şi bazine de înot este în mod continuu predispusă contaminării cu microorganismele existente în atmosferă sau introduse în bazin de utilizatori.

Procesul de filtrare al apei este una dintre etapele importante în tratarea a apei din piscine şi bazine de înot. Aceasta constă în recircularea întregului volum de apa şi începe prin absorbţia apei din bazin cu ajutorul unei pompe, urmată de trecerea apei prin filtru, dozarea de dezinfectant şi pH, şi reintroducerea apei înapoi în piscina prin gurile de refulare.

Toate bazinele de înot şi piscinele nou construite trebuie prevăzute cu sisteme de recirculare a apei, iar cele existente trebuie dotate cu sisteme de recirculare şi tratarea apei.

Circulaţia apei în bazin trebuie asigurată în aşa fel încât să nu existe spaţii moarte unde apa stagnează. În aceste spaţii apa nu este dezinfectată şi nu este filtrată în mod corespunzător.

- Articolul continua mai jos-

Menţinerea calităţii apelor din bazinele de înot nu se poate realiza exclusiv prin monitorizarea de laborator. Este necesară o bună colaborare din partea utilizatorilor, în special prin respectarea regulamentului de ordine interioară: efectuarea unei duş înainte de a intra în apa de îmbăiere şi utilizarea grupurilor sanitare pentru nevoile fiziologice.

Citește și:

Inspectorii sanitari verifică unitățile de cazare, ștrandurile și piscinele de pe litoral

Video recomandat

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă sau febra roșie? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în...

LIPSA DE FIER ÎN ORGANISM – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave cum ar fi anemia feripiva. Când nivelul fierului din organism scade...

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare Pentru că beneficiile apelor termale sunt în mare cunoscute, am încercat cu ajutorul doamnei dr. Maria Nădejde,...

Pietrele la rinichi – cum le poți elimina printr-o metodă naturistă

Pietre la rinichi tratament naturist - Nu de puține ori v-ați dorit să aflați care sunt cele mai eficiente tratamente naturiste pentru o boală...