Acasă Realitatea medicală DSP Alba îi învață pe administratorii de piscine și ștranduri să monitorizeze...

DSP Alba îi învață pe administratorii de piscine și ștranduri să monitorizeze calitatea apei

Sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba găzduiește în 18 iulie, de la ora 10.00, o instruire cu administratorii de ștranduri, bazine acoperite sau piscine cu circuit închis.

Aceștia vor fi instruiți în vederea monitorizării corecte a apei de îmbăiere, care include dezinfecţie, filtrare şi alte măsuri de igienă.

Reprezentanţii DSP Alba consideră că se impune realizarea unui instructaj cu personalul care se ocupă de monitorizarea calităţii apelor de îmbăiere, ștranduri sau piscine.

Ghid de recomandări privind apa din ștranduri sau piscine

Celor care vor participa la activitatea de instruire li se va prezenta un ghid care conţine recomandări şi informaţii consultative cu importanţă în sănătatea publica, privitoare la diferite tipuri de bazine de înot, ștranduri, cu referire la menţinerea parametrilor apei de îmbăiere, în limitele admise de legislaţia in vigoare, precum şi exploatarea acestora, în condiţii de securitate. De asemenea, se vor prezenta şi metodele de realizare ale dezinfecţiei apei.

Sunt cuprinse în acest ghid informaţii utile pentru administratorii de bazine de înot în cazul unor poluări accidentale, situaţii în care autoritatea de sănătate publică trebuie înştiinţată, pentru a stabili măsurile imediate ce se impun, în vederea diminuării riscului pentru sănătate şi pentru a stabili măsuri preventive de reducere a expunerii în condiţii similare pe viitor.

Întreținerea piscinei, scade riscul apei contaminate

DSP Alba transmite, pe această cale, că întreţinerea corespunzătoare a piscinelor şi bazinelor de înot este eficientă în prevenirea majorităţii problemelor de sănătate cauzate apei contaminate din aceste bazine. Curăţarea (în special eliminarea biofilmelor), reînnoirea apei, filtrarea, ventilaţia şi dezinfectarea sunt măsuri preventive, esenţiale care reduc riscul apariţiei unor astfel de probleme.

Apa din piscine şi bazine de înot este în mod continuu predispusă contaminării cu microorganismele existente în atmosferă sau introduse în bazin de utilizatori.

Procesul de filtrare al apei este una dintre etapele importante în tratarea a apei din piscine şi bazine de înot. Aceasta constă în recircularea întregului volum de apa şi începe prin absorbţia apei din bazin cu ajutorul unei pompe, urmată de trecerea apei prin filtru, dozarea de dezinfectant şi pH, şi reintroducerea apei înapoi în piscina prin gurile de refulare.

Toate bazinele de înot şi piscinele nou construite trebuie prevăzute cu sisteme de recirculare a apei, iar cele existente trebuie dotate cu sisteme de recirculare şi tratarea apei.

Circulaţia apei în bazin trebuie asigurată în aşa fel încât să nu existe spaţii moarte unde apa stagnează. În aceste spaţii apa nu este dezinfectată şi nu este filtrată în mod corespunzător.

Menţinerea calităţii apelor din bazinele de înot nu se poate realiza exclusiv prin monitorizarea de laborator. Este necesară o bună colaborare din partea utilizatorilor, în special prin respectarea regulamentului de ordine interioară: efectuarea unei duş înainte de a intra în apa de îmbăiere şi utilizarea grupurilor sanitare pentru nevoile fiziologice.

Citește și:

Inspectorii sanitari verifică unitățile de cazare, ștrandurile și piscinele de pe litoral

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

12,231FaniÎmi place
106AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI - Dr. Laura Tribus – Steatoza hepatica si tratamentul medicamentos natural – ghid pentru pacienti

Abonare

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Ochi roșii și strănut – semne că ai alergie la ambrozie

Mâncărimi, ochi roșii, nas înfundat şi strănut frecvent sunt simptomele alergiei la polenul de...

Epilarea definitivă cu laser, avantaje și dezavantaje

A fi frumoasă și mereu în tendințe cu moda este primordial la majoritatea femeilor....

PSORIAZIS diagnostic și terapie – tot ce trebuie să știi

PSORIAZIS diagnostic și terapie. Considerată o boală fizică dar cu urmări „mutilante” psihic, psoriazisul...

Spondilita anchilozantă, factorii genetici sunt vinovați

Puțin cunoscută și greu de diagnosticat, spondilita anchilozantă este adesea confundată cu alte afecțiuni...

Infecția cu rotavirus se previne prin vaccinare

În prezent, nu există niciun medicament specific capabil să combat infecția cu rotavirus . De...

Hirsutismul – problema medicala, psihologica si estetica

Hirsutismul reprezintă în primul rând o problemă medicală importantă, care afectează un procent relativ...