Pietrele la rinichi – cum le poți elimina printr-o metodă naturistă

Pietre la rinichi tratament naturist – Nu de puține ori v-ați dorit să aflați care sunt cele mai eficiente tratamente naturiste pentru o boală sau alta. Vă propunem azi un leac pentru a dizolva pietrele la rinichi.

Dar, înainte de a vă face cunoscută rețeta recomandată de specialiștii în medicină naturistă, să trecem în revistă câteva informații pe care trebuie să le știm despre litiaza renală sau calculii renali (sau pietrele la rinichi, cum li se mai spune).

Ce sunt pietrele la rinichi?

Sunt depozite mici, de consistență dură, care se formează în interiorul rinichilor, prin aglomerarea de minerale și săruri acide. Acestea pot avea un diametru variat, de la unul-doi milimetri, până la cele de dimensiunile unei pietricele șlefuite.

Pietre la rinichi simptome

Simptomele existenței pietrelor la rinichi pot să nu apară până la momentul la care acestea încep să se mișe în interiorul rinichilor sau traversează uretra, între vezica urinară și rinichi. Atunci apar primele semne, dar asta înseamnă, de cele mai multe ori că ele deja au crescut în dimensiune. Practic, litiaza renală are ceea ce s-ar numi „un debut tăcut”, care în cele din urmă ajunge să provoace episoade dureroase.

- Articolul continua mai jos-

Citeste si: Ceaiuri si suplimente naturiste care te vor scapa de pietrele la rinichi

Pietre la rinichi tratament naturist – La ce semne trebuie să fie atent bolnavul?

 •  apariția unei dureri atât de puternice, încât bolnavul nu poate să își găsească o poziție confortabilă;
 • durerea este însoţită de greaţă şi de vărsături;
 • se instalează febra şi frisoanele;
 • se observă existența de sânge în urină (hematurie);
 • bolnavul prezintă dificultate sau imposibilitate de eliminare a urinei;
 • se semnalează transformări în aspectul și mirosul urinei.

Pietre la rinichi tratament naturist

Înainte de a lua orice decizie de administrare a unui tratament naturist, bolnavul va solicita o evaluare medicală și va cere un sfat medicului curant.

Cea mai indicată metodă pentru stimularea eliminării naturale a calculilor renali de mici dimensiuni este un consum sporit de lichide, minimum 10 pahare de apă plată pe zi.  Dacă piatra la rinichi este mai mică de 5 mm, există 90% şanse că această să fie expulzată din tractul urinar fără alte intervenţii. În cazul în care calculul măsoară între 5 mm şi 10 mm, probabilitatea că acesta să fie eliminat la urinat sunt de 50%. Sigur că atunci când pietrele la rinichi depăşesc pragul de 10 mm, există şi alte variante de tratament disponibile, inclusiv cele chirurgicale.

Pietrele la rinichi foarte mari formate la nivelul rinichilor pot necesită intervenţie chirurgicală pentru a fi eliminate. După ce medicul ajunge să extragă calculii, îi supune unei analize chimice atente, pentru a le află compoziţia. Aproape 80% din pietrele la rinichi sunt constituite din calciu, restul compușilor fiind de regulă acid uric, cistină sau struvit. Odată aflată compoziţia calculilor, se pot formulă strategii concrete de prevenire a noilor formaţiuni de acest tip. Medicii recomandă persoanelor cu predispoziţie către formarea pietrelor la rinichi să consume suficiente lichide de-a lungul zilei, încât să elimine circa 2,5 litri de urină pe zi. Dacă urina este deschisă la culoare şi limpede, înseamnă că vă hidrataţi corespunzător şi preveniţi eficient litiaza renală.

Citește și Supa de roșii cu zdrențe, rețetă pentru bolnavii de rinichi

- Articolul continua mai jos-

Pietre la rinichi tratament naturist – o metodă naturistă de eliminare a lor

Să ne curățăm rinichii cu oțet de mere și miere! Oțetul de mere are și o influență activă asupra circulației apei în corp, drenând celulele, întărind nervii, asprind țesutul conjunctiv, menținându-l moale. În afara mineralelor, oțetul de mere conține și vitamine vitale ca vitamina A, B1, B2, B6, C și vitamina E, care conferă pielii un aspect sănătos și protejează celulele nervoase și inimă.

Mierea are efecte antibacteriene ce pot preveni eventualele infecții apărute ca urmare a zgârierii tractului urinar la eliminarea pietrelor. În plus, aroma sa taie din asprimea gustului oțetului de mere, ceea ce face ca băutura sa fie mai ușor de tolerat.

Sucurile care dizolva pietrele la rinichi – rețete

Pietrele la rinichi pot apărea dintr-o serie  de motive care țin de o alimentație deficitară sau chiar de anumite probleme de sănătate. Acestea se dezvoltă ca urmare a unei funcționări anormale a rinichilor, ce împiedică organismul să elimine toxinele acumulate.

Rinichii joacă un rol important, deoarece majoritatea deșeurilor produse de organism sunt eliminate prin urină. Dacă aceste toxine nu sunt eliminate, în timp se cristalizează și devin calculi renali. Pot ajunge să stopeze circulația urinei și pietrele pot provoca durere și incomfort.

Există o serie de medicamente care facilitează eliminarea pietrelor, dar noi ne îndreptăm atenția spre metodele naturiste, blânde dar extrem de puternice ce stimulează descompunerea și eliminarea pietrelor și previn formarea altora noi.

-Articolul continua mai jos-

Adoptarea unui stil de viață sănătos, care să asigure buna funcționare a rinichilor și să stimulteze circulația sângelui trebuie să fie un obiectiv  important pentru fiecare dintre noi.

Natura ne oferă cu generozitate o serie de remedii, spre care ne îndreptăm atenția și care pot fi folosite cu succes, atunci când este nevoie. Iată câteva tipuri de sucuri naturale care te pot ajuta la eliminarea pietrelor de la rinichi:

Pietre la rinichi tratament naturist – Suc pentru detoxifierea rinichilor cu morcov și castraveți

Este un cocktail vegetal bogat în  antioxidanți și alte elemente cu efect antiinflamator. Pentru că au o concentrație ridicată de elemente nutritive, acest suc redă sănătatea și asigură buna funcționare a sistemului excretor. Morcovul este o legumă cunoscută pentru valorile nutriționale ridicate și pentru tratarea afecțiunilor renale. Conține mari cantități de vitamina A, B, C precum și substante mai puțin cunoscute dar importante precum falcarinol— o substanță anticancerigenă. Enzimele ajută la buna funcționare a sistemului digestiv, iar castravetele sărac în calorii aduce un aport important la sănătatea rinichilor și a aparatului urinar.

Este considerat un antidiuretic puternic, esențial în cazul reneției de apă. Deasemenea stimulează producerea urinii și ajută la eliminarea microbilor din tractul urinar. Castravetele conține Fisetin-o substanță mai putin cunoscută dar importantă care ajută la prevenirea deteriorării țesuturilor renale și a inflamației.

Dr. Livia Stănculescu ne recomandă o cură de minim 4 săptămâni pentru a ajuta rinichii să se refacă și să funcționeze normal.

 1. Suc de morcovi si catravete – Sucul se compune din 2 morcovi un castravete și se bea 2 pahare pe zi, preferabil înainte de masă cu o jumatate de oră. Ideal ar fi de dimineață, pentru că atunci corpul e pregatit să primească doza de energie și să absoară toți nutrienții de care are nevoie.

2. Sucul de urzică

Un alt aliat pentru sănătatea rinichilor este urzica, plantă cu acțiune antiinflamatoare și detoxifiantă. Are proprietăți diuterice și reduce semnificativ riscul de infecții la nivelul tractului urinar. Urzica ajută la elimimarea excesului de acid uric din organism, element principal care favorizează apariția pietrei la rinichi.

Amestecul de frunze de urzică  poate fi dat prin blender și consumat așa crud sau în combinații cu suc de legume. Sucul binefăcător se bea cu o jumatate de oră inainte de masă.

3. Sucul de țelină și ridichi

Cu un conținut important de calciu și vitamine, ușor de digerat, sucul de țelină este eficient în procesul de curățare a organismului.

Se consumă cu moderație pentru că poate provoca alergii.

Pietre la rinichi tratament naturist – Cum se prepară?

Se spală bine țelina, se curăță de impurități și se taie mărunt. La fel procedăm și cu ridichiile.Toate aceste ingrediente se pun în blender și se consumă imediat. Ideal ar fi de băut dimineața. Cura ar trebui ținută minim o lună.

4. Sucul de struguri

Aceste fructe conțin resveratrol, un compus ce apaține clasei de stilbenoide, un polifenol produs de fructe de culori închise.(struguri, zmeură, mure).

5. Afinele și sucul de afine

Au un puternic efect inflamator .Sucul poate fi consumat în stare proaspătă. E delicios. Conține fibre de fructoză, fenol carbonic, carbohidrați de sorbitol, molecule de glucoză și zaharoză, săruri de potasiu, iod, compuși flavonoizi.

Datorită acestor compoziții complexe, ajută mult la păstrarea sănătății rinichilor și a funcționării acestora. Sucul are și multe avantaje:

 • se prepară ușor
 • are gust foarte bun
 • are o mulțime de beneficii
 • are un impact ridicat asupra calculilor renali

Cum în comerț nu găsim tot timpul fructe proaspete, sucul se poate face la nevoie și din fructe congelate. E la fel de bun și cu proprietăți identice.

6. Sucul de clementine

Acidul citric conținut în sucul de clementine este ideal pentru dizolvarea pietrelor și eliminarea acestora. Proaspăt stors și consumat imediat, aduce un plus de sănătate rinichilor tăi.

7. Sucul de merișoare

O serie de studii de specialitate certifică faptul că sucul de merișoare, reduce incidența infecțiilor tractului urinar, aceasta datorându-se proprietăților antibacteriene ce reduc colonizarea E-coli în vezica biliară. Se consideră că E-coli este cauza majorității infecțiilor tractului urinar.

8. Limonada

Lămâile au un rol important împotriva luptei cu pietrele la rinichi. De preferat e ca limonada să o prepari concentrată și să folosești mai mult suc decât la o limonadă obișnuită. Poți adăuga miere pentru un gust desăvârșit. Cu un conținut ridicat de potasiu, contribuie la eliminarea apei din țesuturi, curățarea de toxine la nivelul rinichilor și a altor substanțe dăunătoare care ar putea forma calculii.

9. Suc de ananas

Ananasul este considerat un diuretic natural ce favorizează eliminarea toxinelor acumulate în organism. Are un rol activ de a curăța rinichii și previne depunerea calculilor pe aceste organe.

Pietre la rinichi tratament naturist – Sucul se prepară simplu.

Ananasul se curăță și se taie în bucățele mici, se introduce în blender și se pasează până se obține o consistență asemeni unui nectar. Se consumă proaspăt. Dacă amestecul e prea gros, se poate adăuga puțină apă. Se recomandă un pahar de suc în fiecare zi timp de o lună.

10. Suc de cartofi cruzi

Bine cunoscut în tratarea inflamațiilor, oferă energie și întărește sistemul imunitar. Antioxidanții din sucul de cartofi stimulează eliminarea deșeurilor acumulate în ficat, colon și rinichi. Fibrele și vitaminele îmbunătățesc procesele de filtrare a  toxinelor din sânge.

In plus, sucul nu conține colesterol și are rol de a stimula circulația sanguină. Se face extrem de simplu.

Se curăță doi cartofi, se taie bucățele și se dau prin blender. Sucul se consumă proaspăt. Ideal e de a fi consumat de două ori pe zi.

11. Suc de dovleac

Sucul de dovleac e foarte util pentru cei cu probleme renale. Stimulează activitatea rinichilor și ajută la eliminarea lichidului aflat în surplus organism. Acest suc este bogat în vitamine, minerale, acizi organici.

Pietre la rinichi tratament naturist – Cum preparăm acest suc?

Se taie o bucată de dovleac proaspăt și se pune în blender, împreună cu puțină apă fiartă. Se lasă la răcit și se poate amesteca cu o linguriță de miere. Are gust bun și beneficii multiple.

Toate aceste rețete sunt ideale pentru funcționarea în parametri optimi a rinichilor. Depinde de tine, ce sucuri alegi din acest bogat paletar pe care ni-l pune la dispoziție cu dărnicie mama natură.

Pietre la rinichi tratament naturist – cum le poți elimina printr-o metodă naturistă – Articol revizuit de Marilena Bratan

Urmărește CLIPUL și AFLĂ mai departe rețeta naturistă de eliminare a pietrelor la rinichi.

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari