fbpx
Acasă Ştiri Medicale Încep înscrierile la concursul de admitere în UMF Carol Davila

Încep înscrierile la concursul de admitere în UMF Carol Davila

Candidații care vor să participe la concursul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti se pot înscrie începând de azi.

Candidații sunt așteptați să participe la concursul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă, în anul universitar 2018-2019 pentru facultăţile de medicină, medicină dentară, farmacie şi facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM).

Perioada de înscriere

Înscrierile se vor face în perioada 12-18 iulie, în intervalul orar 9,00- 16,00. Excepţie face ziua de duminică, 15 iulie, când nu se vor putea face înscrieri.

Articolul continua mai jos

Pentru examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă, în anul universitar 2018-2019 au fost scoase la concurs de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării 1.402 de locuri, dintre care 1.100 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 302 locuri cu taxă.

Procedura de înscriere la admitere

Înscrierea candidaţilor se va face la secretariatele facultăţilor, respectiv pentru Facultatea de Medicină – Bdul Eroilor Sanitari, nr. 8, sector 5, pentru Facultatea de Medicină Dentară – Calea Plevnei, nr. 19, sector 5, pentru Facultatea de Farmacie – str. Traian Vuia, nr. 6, sector 1 şi pentru Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) – Bdul Eroilor Sanitari, nr. 8, sector 5.

Înscrierile se vor face în perioada 12 – 18.07.2018 între orele 9:00- 16:00.

Şi anul acesta, taxa de înscriere este de 250 lei pentru toate facultăţile şi specializările; 75% din cuantumul taxei reprezintă taxa administrativă, iar 25% taxa de participare.

În cazul retragerii din concurs înaintea desfăşurării probelor, doar taxa de participare va fi returnată.

Potrivit legii, copiii personalului didactic şi didactic auxiliar aflat în activitate sau pensionat (până la vârsta de 26 ani ai candidatului) sunt scutiţi de la plata taxelor de înscriere la concursul de admitere la studii universitare de licenţă din Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti.

Scutire de taxe

Pentru anul universitar 2018-2019, Senatul UMF “Carol Davila” aprobă scutirea de taxă de înscriere la concursul de admitere la studii universitare de licenţă pentru urmatoarele categorii de candidaţi:

– orfanii de ambii părinţi;
– candidaţii instituţionalizaţi în aşezăminte de ocrotire sau din plasament familial;
– copiii din familiile afectate de catastrofe naturale;
– eroii revoluţiei române şi copiii acestora;

De asemenea, UMF “Carol Davila” acceptă pentru înscriere la studiile universitare de licenţă, fără concurs de admitere, candidaţii care au obţinut, în perioada studiilor liceale, distincţii (premiile I, II, III, menţiune) la olimpiadele naţionale recunoscute de M.E.N., la disciplinele Biologie, Fizică şi Chimie.

Cea mai titrată Universitate de Medicină

Cu un istoric şi performanţe greu de egalat, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti numără astăzi, după 160 de ani de la înfiinţarea sa, 10.290 de studenţi, dintre care peste 8.314 sunt studenţi români, 1797 de cadre didactice, 5.306 medici rezidenţi, 1.567 de studenţi doctoranzi şi 237 de conducători de doctorat.

Performanţele şi poziţionarea înregistrate astăzi, atât pe plan intern, cât şi extern de către UMF “Carol Davila” se datorează în primul rând unor nume cu puternică rezonanţă precum, Carol Davila şi Nicolae Kretzulescu, întemeietorii Şcolii Naţionale de Medicină şi Farmacie din 1857, Victor Babeş, Francisc Rainer, C.I.Parhon ,Thoma Ionescu, Nicolae Paulescu, Ion Cantacuzino sau laureatul premiului Nobel din 1974, George Emil Palade.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Afecțiunile ORL – probleme ce nu afectează doar copiii

Destul de multă lume, când aude de terminologia de operație ORL, se gândește în...

Durerea pelvină – semne pe care nu trebuie să le neglijezi

Durerea pelvină este frecventă și nu trebuie neglijată. Ea poate ascunde o patologie gravă....

Ce este hipertensiunea arterială

Ce este hipertensiunea arterială - Hipertensiunea arterială reprezintă o problemă majoră de sănătate publică...

Boala Fabry – diagnostic, simptome, tratament

Boala Fabry este o afecțiune genetică (ereditară) care determină acumularea, de-a lungul timpului, a...

Otita externă – Simptome, Complicații, Prevenție, Tratament

Otita externă - cunoscută și sub denumirea de “otita înotătorului”- este infecția localizată la...

Ce este și cum se manifestă anxietatea

Anxietatea și stresul sunt reacții normale ale organismului, care ne ajută să facem față...