Sorina Pintea și reprezentanții Băncii Europene, discuții despre Spitalul Regional de Urgență de la Iași

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea alături de secretarul de stat Cristian Grasu se vor întâlni cu reprezentanţi ai Băncii Europene de Investiţii. Aceștia vor participa la Iași la o discuție despre construcţia Spitalului Regional de Urgenţă.

„Designul spitalului şi alte componente ale proiectului vor fi prezentate de Raymond Bertrand şi George Boulton, experţi în echipa de consultanţi. Simon Barnes, director Advisory Services la BEI va detalia configurarea instituţională şi de reglementare pentru implementarea proiectului, iar secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Grasu, va prezenta Unitatea de Implementare a Proiectului. După prezentarea Studiului de Fezabilitate al proiectului Spitalului Regional de Urgenţă, reprezentanţii Consiliului Judeţean şi ai companiilor de utilităţi vor prezenta soluţii pentru realizarea căilor de acces şi racordarea obiectului la reţelele de utilităţi, iar Cristian Şandru, expert în echipa de consultanţi, va vorbi despre procedura de evaluare a impactului asupra mediului. Ulterior, Martin Schriever, Senior Advisor la European Investment Advisory Hub în cadrul BEI, va prezenta conceptele de finanţare şi programul de implementare a proiectului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași, potrivit AGERPRES.

Terenul a fost predat Ministerului Sănătății

Municipalitatea ieşeană a început demersurile pentru acest proiect la sfârşitul anului 2016. În Consiliul local Iași a fost aprobată trecere unui teren în suprafaţă de 120.000 de metri pătraţi, din domeniul public al Primăriei Iaşi în domeniul public al statului.

În toamna lui 2017 terenul a fost dat în administrarea Ministerului Sănătăţii. Ulterior a fost emisă cartea funciară.

- Articolul continua mai jos-
Municipalitatea din Iași a realizat studiile necesare obţinerii avizelor.

În cadrul unei şedinţe extraordinare organizate pe 21 martie 2018, Consiliul Local Iaşi a adoptat în unanimitate Planul Urbanistic Zonal pentru Spitalul Regional de Urgenţă.

Mai multe despre Spitalele Regionale:

Spitalele regionale de urgență. Dr. Adela Golea: „Ce facem cu mentalitățile noastre care nu sunt coroborate cu aceste concepte și care ne vor lăsa pacienții neacoperiți?”

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari