Sistem informatic destinat gestionării pacienţilor , inaugurat la un spital din Capitală

Un sistem informatic destinat gestionării pacienţilor, care ordonează şi reglementează circuitul acestora în ambulatoriu a fost inaugurat, în 11 iulie, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. Acesta este funcţionează, pentru moment, în secţiile de chirurgie şi ortopedie.

Potrivit conducerii unității spitalicești, se are în vedere extinderea MediWeb în toată unitatea medicală. La acest sistem, care duce la îmbunătăţirea activităţii, pot avea acces doar medicii spitalului.

Reprezentanții spitalului precizează faptul că proiectul are un feedback foarte bun în special din partea pacienţilor. Sistemul a rezolvat o problemă care mai ales pentru chirurgie era foarte importantă cea a accesului la sala de pansamente.

Sistemul aduce inovaţie, fezabilitate, cost-eficienţă, accesibilitate, cercetare, eficientizarea serviciilor medicale, optimizarea timpului de aşteptare, reducerea birocraţiei, creşterea calităţii serviciilor medicale, iar personalul nu are nevoie de o pregătire în informatică în prealabil, fiind un sistem uşor de operat.

Procesele de lucru sunt îmbunătăţite prin centralizarea informaţiilor, realizarea unui registru electronic cu pacienţii şi printarea reţetei pacientului în faza finală a circuitului.