Asociaţia Naţională a Hemofilicilor din România organizează un proiect psihoeducaţional

Ediția a patra a proiectului psihoeducațional Academia de Hemofilie, organizată de Asociația Națională a Hemofilicilor din România (ANHR) va avea loc în perioada 12 – 18 iulie la Poiana Braşov.

Acestea este primul și singurul program comprehensiv de cunoaştere, educare, informare, consiliere medicală şi psihologică a copiilor cu hemofilie din România și a părinţilor lor.

La Academia de Hemofilie 2018 vor participa 29 de tineri pacienţi cu hemofilie şi părinţii acestora, dar şi patru tineri adulţi, iar printre experţii implicaţi.

„Ne dorim ca în 2018, printr-un efort continuu al medicilor, al pacienţilor, al familiilor acestora, să creştem calitatea vieţii hemofilicilor din România şi să ajungem la consumul de 4 UI per capita, pe care bugetul alocat Programului naţional de tratament al hemofiliei îl permite. Pentru aceasta, este nevoie însă ca şi pacientul şi aparţinătorii să fie educaţi în privinţa bolii şi a tratamentului, şi este ceea ce ne propunem şi în acest an la Academia de Hemofilie”, a declarat Nicolae Oniga, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Hemofilicilor din România.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari