UMF Tîrgu-Mureș va găzdui etapa națională a concursului „Micii sanitari”

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu-Mureș va găzdui, în premieră, etapa națională a programului educațional „Micii sanitari”. Evenimentul va avea loc în perioada 12 – 14 iulie 2018.

la „Micii sanitari”vor participa 47 de elevi ai claselor II-IV din Tîrgu Mureș, București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Oradea și Craiova. Participanții vor fi însoțiți și coordonați de peste 30 de studenți voluntari din cele opt centre universitare.

Organizat de Federația Asociațiilor în Medicină din România (FASMR), programul „Micii sanitari” constă în abordarea interactivă și atractivă a diferitelor domenii ale educației pentru sănătate.

La nivel local, pe parcursul mai multor săptămâni, voluntarii le prezintă elevilor lecții despre alimentația sănătoasă, anatomie și fiziologie, igienă și măsuri de prim ajutor. La sfârșitul perioadei de predare, elevii susțin concursul, iar în urma punctajelor obținute, aceștia se califică în faza națională.

- Articolul continua mai jos-

Astfel, anul acesta, faza națională a concursului va avea loc la UMF Tîrgu-Mureș vineri, 13 iulie 2018, la ora 10.00, iar festivitatea de premiere va avea loc la ora 18.00, în Sala I a Universității.

Pe lângă concurs, copiii vor avea parte și de activități interactive, jocuri și seri sociale, în campusul UMF Tîrgu Mureș.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari