„Telefonul vârstnicului”, proiect iniţiat de Fundaţia Principesa Margareta a României

„Telefonul vârstnicului” este un proiect se adresează vârstnicilor din judeţul Buzău şi care are ca scop implementarea unei linii telefonice gratuite şi confidenţiale pentru persoanele care au nevoie de consiliere în acest sens. Acesta a fost inițiat de Fundaţia Principesa Margareta a României în parteneriat cu Consiliul Judeţean Buzău şi Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului.

Proiectul urmează a fi implementat, iar vârstnicii care au nevoie de informare și consiliere, dar și dacă se simt singuri, din pricina izolării sociale foarte răspândite printre persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, pot suna la numărul de telefon 0800 460 001.

Linia telefonică gratuită 0800 460 001 este disponibilă între 08:00 și 20:00, de luni până vineri și sâmbăta, între 08:00 și 16:00.

Proiectul contribuie la reducerea riscului de instituționalizare a persoanelor vârstnice. Iar printre problemele cu care se confruntă  categoria de populație cu vârsta de peste 65 ani întâmpină sunt singurătatea și accesul limitat la informație.

- Articolul continua mai jos-

Acestea sunt cauzate atât de fenomenele sociale de izolare și discriminare a persoanelor vârstnice, cât și de migrația accentuată din ultimii ani a familiilor tinere. În plus, maladiile moderne, precum cancerul, fac multe victime în rândul populației tinere, lăsând vârstnicii fără copii, rude sau prieteni și contribuind la izolarea socială a acestora.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari