MediWeb – sistemul informatic destinat gestionării pacienților a fost inaugurat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.
Spitalul „Grigore Alexandrescu” este primul spital public care eficientizează gestiunea pacienţilor şi timpul de aşteptare, integrând tehnologia în relaţia cu pacienţii.
Pe lângă utilitatea în relaţia cu pacienţii, sistemul informatic permite o evidenţă clară a numărului de persoane care au beneficiat de serviciile medicale şi a tipului de afecţiuni tratate. Aceste date reprezintă premisele pentru realizarea de statistici şi cercetări medicale.
Totodată, procesele de lucru sunt îmbunătăţite prin centralizarea informaţiilor, realizarea unui registru electronic cu pacienţii şi printarea reţetei pacientului în faza finală a circuitului.
Experiență îmbunătățită pentru medici și pacienți cu ajutorul MediWeb
„Rezultatele obţinute în perioada de testare a sistemului informatic ne indică atât o îmbunătăţire a experienţei pacientului în cadrul ambulatoriului de specialitate Ortopedie-Chirurgie, cât şi a experienţei medicilor. Timpul de aşteptare a pacienţilor a scăzut cu aproximativ 40%. De asemene, timpul alocat consultaţiei a crescut cu 75%, în favoarea pacientului. Toate informaţiile pe care medicii le înregistrau manual sunt acum preluate de sistemul informatic şi formează dosarul electronic al pacientului. Se face astfel trecerea de la folosirea unui registru medical clasic la o bază de date securizată. Totodată, informaţiile colectate facilitează realizarea de statistici şi viitoare cercetări medicale”, afirmă managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Alexandru Ulici.
Un tânăr rezident a contribuit la dezvoltarea proiectului
”Sistemul informatic spitalicesc MediWeb a fost dezvoltat cu sprijinul colegului nostru dr. Alexandru Herdea, un medic rezident ce poate fi considerat modelul implicării tinerilor în îmbunătăţirea sistemului medical. Sistemul se adaptează permanent la progresele tehnologice și permite creşterea timpului şi a calităţii actului medical”, potrivit lui Ulici
Sistemul integrează echipamente precum monitoare TV, tablete, routere şi imprimante de ultimă generaţie.
Fiecare pacient care se prezintă în ambulatoriu primeşte un număr de ordine arondat de sistem. Acest număr îl va utiliza în tot circuitul şi care îi va permite să îşi păstreze ordinea în accesarea serviciilor medicale.