Castravetele amar – recomandat diabeticilor

Castravetele amar este recomandat pentru dieta bolnavilor cu diabet zaharat de tip II, deoarece are calitatea de a scădea glicemia. O legumă obișnuită în multe zone din Asia, cunoscând mai multe soiuri și varietăți, castravetele amar – cunoscut și sub numele de tărtăcuța amară sau de pepenenele amar – se cultivă acum și în România.

Este meritul cercetătorilor de la Stațiunea pentru Legumicultură din Buzău ca, după o muncă de aproximativ un sfert de secol, nu doar să aclimatizeze la noi această plantă, ci și să creeze cinci soiuri noi.

Mormodica charantia (numele științific al castravetelui amar) se pare că va reuși, în viitor, să aducă beneficii atât legumicultorilor (soiul Rodeo, cel mai profitabil dintre soiurile create de specialiștii buzoieni, promite o cultură de 20 kg pentru fiecare fie de plantă), cât și bolnavilor de diabet. Și nu doar glicemia poate fi ținută sub control prin introducerea în alimentație a „insulinei vegetale”, cum i se mai spune, dar și alt afecțiuni pot fi tratate.

Castravetele amar, prof. dr. Ovidiu Bojor și INUVEG

Descoperirea proprietăților extraordinare pe care le are castravetele amar aparține unui român – prof. dr. Ovidiu Bojor – întemeietor al Fitoterapiei moderne din România. Însoțind, ca medic și farmacist, misiuni ale Organizației Națiunilor Unite în Himalaya, acesta observă cum locuitorii din zonele montane ale Nepalului consumau un soi de legumă care le menținea la un nivel scăzut glicemia. Testele pe care le-a făcut acolo, spune domnia sa, i-au arătat că nepalezii din acele sate de munte nu sufereau de diabet. Rezultatele cercetărilor sale au dus faima Insulinei Vegetale în lume.

- Articolul continua mai jos-

Datorită proprietăţilor hipoglicemiante-antidiabetice, castravetele amar este folosit cu succes în tratamentul diabetului zaharat de gradul II. Cercetările au dovedit că o doză de 100 mg/Kg, administrată zilnic, este compatibilă cu 2,5 mg medicament antidiabetic luat de două ori pe zi.

Aici afli mai multe detalii despre beneficiile pentru sănătate ale castravetelui amar.

Sursa foto

Ovidiu Bojor – Cum a descoperit Insulina vegetală și câteva rețete de viață lungă

 

Salata nepaleză cu castravete amar (rețetă pentru diabetici)

- Articolul continua mai jos-

 

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari