3 persoane cu funcţie de conducere din sistemul medical, în stare de incompatibilitate

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul a trei persoane cu funcţie de conducere din sistemul medical.

1. POPESCU DUMITRU, fost manager al Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, Judeţul Buzău-INCOMPATIBILITATE ŞI SESIZARE PARCHET

În perioada 18 decembrie 2008 – 10 februarie 2017 a exercitat simultan funcţia de manager şi calitatea de preşedinte al Consiliului Director din cadrul Casei de Ajutor Reciproc Spitalul Săpoca I.F.N.

De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate a constatat indicii privind săvârşirea infracţiunii de ‘fals în declaraţii’, întrucât persoana evaluată nu a menţionat în declaraţiile de avere depuse în calitate de Manager cuantumul venitului realizat în urma exercitării funcţiilor de Preşedinte al Consiliului de administraţie/director al Casei de Ajutor Reciproc a Salariaţilor Spital Săpoca I.F.N. şi în declaraţiile de interese funcţia de Preşedinte al Consiliului de administraţie/director.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, Judeţul Buzău, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii prevăzută de dispoziţiile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

2. DONCIU DORINA, şef Secţia Psihiatrie I în cadrul Spitalului Clinic Psihiatrie “Socola” Iaşi, Judeţul Iaşi-INCOMPATIBILITATE

În perioada 16 noiembrie 2016 – 01 iulie 2017 a deţinut funcţia de şef Secţia Psihiatrie I simultan cu calitatea de asociat unic, respectiv de administrator al S.C. Vital Medical Center Memory S.R.L.

3. BARTOŞ DANIELA, fost şef de Secţie în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti-INCOMPATIBILITATE

În perioada 21 ianuarie 2015 – 07 septembrie 2017 a exercitat simultan funcţia de şef de secţie şi o funcţie în una dintre structurile de conducere ale unei alte unităţi spitaliceşti, respectiv în perioada 22 noiembrie 2016 – 07 septembrie 2017 a exercitat simultan funcţia de şef de secţie şi funcţia de membru în organele de administrare în societăţi reglementate de Legea nr. 31/1990.