fbpx
Acasă Fapt divers Supa de rosii cu zdrente

Supa de rosii cu zdrente

Supa de rosii cu zdrente (pentru bolnavii de rinichi). În dieta bolnavului de rinichi, se recomandă ca masa de prânz să înceapă cu o supă sau cu o ciorbă caldă, preparată în acea zi ori cel mult în seara precedentă (în general, nu sunt recomandate mâncărurile conservate sau gătite de pe o zi pe alta). În cazul supelor și ciorbelor, e bine să ținem cont de câteva aspecte: ingredientele trebuie să fie bine spălate sub jet de apă și nu în baie de apă, pentru a nu-și diminua din proprietăți și vitamine, se va prefera fierberea la foc mic, pe îndelete, iar sare se va pune foarte puțină sau mai bine deloc, preferându-se obținerea gustului din plantele aromatice folosite, ca pentru Supa de rosii cu zdrente.

Supa de rosii cu zdrente

Supa de rosii cu zdrente. Ingrediente: 300 g roșii, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, 1 frunză de țelină, 2 linguri de iaurt, o linguriță de zahăr, un ou, o lingură rasă de făină de grâu, pătrunjel verde, ½ ardei gas (de preferat, ardei roșu, se poate înlocui cu ardei kapia).

Supa de rosii cu zdrente. Mod de preparare: Rădăcinoasele se vor tăia mărunt și vor fi puse la fiert în apă rece (o cană și jumătate).

Roșiile se despielițează, se dau pe răzătoare sau se taie mărunt, după care se trec prin sită, astfel încât să se elimine posibilitatea ca semințele să treacă în supă. Astfel, se vor adăuga în zeama care fierbe pe plită.

Se pun la fiert ardeiul (tăiat fâșii), frunza de țelină și puțin zahăr.

Când supa dă în fiert, se adaugă aluatul pentru zdrențe, obținut astfel: oul se bate cu furculița, încorporându-se făina de grâu și puțină apă rece (trebuie să aibă consistența aluatului pentru clătite).

Aluatul pentru zdrențe se va pune în zeamă lăsându-l să curgă în fir subțire dintr-o lingură sau lăsându-l să se scurgă prin ochiurile unei strecurători pentru legume și fructe. Când și zdrențele sunt fierte, vom lua supa de pe foc și vom drege cu un iaurt (de preferat unul dietetic, cu conținut scăzut de grăsime).

Supa de rosii cu zdrente este ideală pentru masa de prânz.

  • din volumul „Rețete alese pentru sănătoși și bolnavi” de Simona Lazăr

Foto: Carnete

Citește și alte articole din categoria Nutriție:

Un super-aliment creat de o clujeancă, premiat la saloanele de inventică: Ciocolata raw vegană cu particule nanometrice de aur, platină și argint

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,836FaniÎmi place
634AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Scleroza multiplă – cauze, simptome, tratament

Scleroza multiplă (SM) afectează nervii din creier şi măduva spinării (cunoscută, de asemenea, ca...

Ce este  hepatita? Ce înseamnă viral?

Hepatita reprezintă inflamația ficatului. Inflamația are loc în urma distrugerii celulelor (hepatocite). Termenul viral...

Hernia de disc – simptome care trebuie să te alerteze

Hernia de disc poate fi responsabilă pentru o durere de spate violentă. Într-adevăr, multe...

Bronşita cronică tabagică – Cauze, simptome, tratament

Bronşita cronică tabagică este o boală destul de frecventă în rândul populației prin faptul...

Bolile limbii: cum să le recunoaștem?

Bolile limbii: cum să le recunoaștem? Bolile gurii pot afecta sănătatea dinților, precum și...

Ochi roșii și strănut – semne că ai alergie la ambrozie

Mâncărimi, ochi roșii, nas înfundat şi strănut frecvent sunt simptomele alergiei la polenul de...