Pintea: Comitet de criză la Ministerul Sănătății pentru a diminua efectele inundațiilor

Potrivit Ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, la nivelul ministerului există un comitet de criză care gestionează problemele care apar în contextul inundaţiilor.

Încă de săptămâna trecută au fost transmise informări către DSP-uri în ceea ce priveşte măsurile care trebuie luate în zonele afectate.

„Încă se săptămâna trecută noi am trimis informări către DSP-uri în ceea ce priveşte măsurile care trebuie luate. Avem un comitet de criză la nivelul Ministerului Sănătăţii care gestionează toate aceste probleme care apar. Printre altele, pot să vă spun că s-au distribuit pastile de clorom, adică acolo unde apa este infectată aceste pastile dezinfectează. S-au revizuit şi refăcut stocuri de vaccin pentru hepatita A şi antitetanos, astfel încât acolo unde există probleme să poată să fie administrate. Deja în zonele cu probleme de până acum au fost administrate aceste vaccinuri”, a afirmat ministrul, după ce a participat la o dezbatere la Parlament.

Pintea, verificări în teren

Sorina Pintea se va duce în câteva din aceste zone pentru a verifica dacă s-a realizat ceea ce s-a transmis.

- Articolul continua mai jos-

„Eu personal mă voi duce în câteva zone să verific exact dacă ceea ce mi s-a transmis s-a realizat, dar îmi este greu să cred că nu s-au făcut toate aceste lucruri. Avem comunicare permanentă la nivelul Ministerului Sănătăţii cu judeţele expuse la inundaţii”, a susţinut ministrul.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari