Competiție sportivă, inițiată de Asociația copiilor și tinerilor diabetici Mureș

Asociația copiilor și tinerilor diabetici (ASCOTID) inițiază o competiție sportivă menită a face o asociere între activitatea fizică și starea de sănătate. Concursul presupune parcurgerea a kilometri întregi pe poteci marcate, care spre deosebire de frumusețile peisajelor prezentate în fundal aduc o latură specifică, care este dată de starea de bine prin care organismul trece. ASCOTID Trail Race este programat pentru data de 30 septembrie, la Tîrgu-Mureș.

Potrivit organizatorilor, este importantă realizarea unei competiții care să urmărească educarea populației și deschiderea viziunii spre activitatea sportivă.

„Urmărim inițierea unui sistem de informare a populației generale, referitor la diabet, ale aspectelor care sunt implicate în practica zilnică și implicit locul unde aceștia pot aplica pentru ajutor sau informații suplimentare. Pe lângă acestea, vom pune la dispoziția participanților precum și publicului larg o varietate de materiale informaționale, cu scopul de a preveni patologiile care sunt dictate strict de buna practică alimentară alături de prezentarea celor mai bune/prielnice medii de aprovizionare spre satisfacerea consumului alimentar”, precizează organizatorii.

Concurenții vor avea posibilitatea de a-și testa cunoștințele referitoare unei bune practici nutriționale și de a-și monitoriza pierderile lichidiene, cu scopul de a-și îmbunătății rezultatele sportive ulterioare în concordantă cu tipul efortului, temperatura și implicit umiditatea. Rezultate care vor fi comunicate ulterior competiției. Evenimentul va avea loc în zona Platoului Cornești, Tîrgu-Mureș.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari