Absolvenții promoției 2018 ai UMF Cluj-Napoca au rostit jurământul hipocratic

Absolvenții promoției 2018 ai UMF Cluj-Napoca au rostit jurământul hipocratic.

Absolvenții promoției 2018 a Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca au rostit jurământul hipocratic în cadrul solemn, dar plin de emoție al festivității de absolvire. Evenimentul a avut loc în 7 iulie, pe Stadionul Cluj Arena din municipiu.

Mii de persoane au fost prezente la festivitate pentru a le fi aproape absolvenților în această zi festivă care marchează încheierea primei etape din formarea tinerilor. În cadrul ceremoniei au fost premiați șefii de promoție, a avut loc predarea cheii către cei care vor duce mai departe tradiția acestei universități, iar proaspeții absolvenți au jurat să respecte principiile lui Hipocrate. Festivitatea s-a încheiat cu un spectacol de lasere.

„Aveți privilegiul să fiți absolvenții unei școli medicale de prestigiu care, datorită dedicației corpului profesoral, nivelului înalt al educației sale, importanței acordate cercetării, calității îngrijirii medicale, și-a dobândit respect și admirație nu doar în țară, ci și dincolo de hotarele ei. În deceniile următoare vom întâlni o lume a schimbării rapide și profunde, aproape inimaginabile, cu care începând de astăzi veți începe să vă confruntați.Se pune întrebarea dacă sunte-ți pregătiți de provocăriile multiple și imprevizibile care vă așteaptă. Eu am credința că universitatea noastră v-a pregătit în acest sens, oferindu-vă trei daruri: cunoștințe, viziune și încredere”, a precizat profesor doctor Alexandru Irimie, rectorul UMF Cluj.

- Articolul continua mai jos-

Prof. dr. Alexandru Irimie îi îndeamnă pe proaspeții absolvenți să nu uite niciodată că sunt parte a familiei Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj, aparțin de acum unei elite care are pregătirea și capacitatea de a ajuta atât de multe vieți!

„În numele tuturor acelora ale căror vieți urmează să le schimabați în anii ce vin, vă mulțumesc pentru efort și abnegație și acum vă sugerez să mulțumiți și voi, în primul rând familiilor voastre care v-au stat alături și care v-au susținut financiar și nu numai, și care astăzi împărtășesc bucuria și mândria, mulțumiți profesorilor voștri care au dedicat efort și timp pentru a vă învăța, ghida, inspira și motiva. Mulțumiți-vă unii altora deoarece nu ați fi reușit să ajungeți în această zi minunată fără prietenie, susținere și colaborare cu colegii voștri și nu uitați că, în această profesie, beneficiați de o întreagă rețea de prieteni”, a precizat rectorul UMF, profesor doctor Alexandru Irimie.

Acesta a subliniat faptul că, de acum înainte, principala obligație, în calitate de medici, va fi reprezentată de pacienți, de îngrijirea și bunăstarea lor.

„Vă recomand cu căldură, așa cum am recomandat și altor generații, să vă puneți în situația celui bolnav; din acel moment veți privi medicina, spitalele și medicii din altă perspectivă, aceea a celui aflat în suferință! Fiecare pacient are o poveste de spus fiecare poveste poate să fie o lecție, căutați surpriza din poveste căci, de multe ori, astfel de observații au stat la baza marilor descoperiri! (…) Ca medici vă veți confrunta cu situații care vă vor forța să gândiți lumea în felul nuanțat, dar ea nu este pur și simplu alb sau negru, corect sau greșit; va trebui să depuneți eforturi pentru a găsi frumosul în zone cenușii și de a descoperi nuanța și complexitatea care fac din medicină o artă. Nu spun că va fi simplu, dar simplu nu este ceea ce v-ați asumat atunci când ați optat pentru această profesie. Școala medicală v-a învățat să gândiți ca și medici, sper însă că nu veți uita să gândiți ca și oameni! În cele din urmă, practica medicală este o experiență profund personală și umană”, a subliniat rectorul Universității clujene.

Acesta a adăugat faptul că lumea are nevoie de tineri ca ei, absolvenții urmând să își asume acest rol de lideri morali în societate care să inspire pe cei din jur, care să reprezinte un exemplu. A fi lider moral, a precizat prof. dr. Alexandru Irimie, înseamnă a milita pentru adevăr, dreptate și progres dar, mai ales, înseamnă vocea celor slabi, înseamnă în a nu fi indiferent!

Știu că veți continua să munciți din greu, veți învăța enorm, vă veți strădui să deveniți adevărați profesioniști, căci este un angajament pe care vi l-ați asumat în momentul în care ați optat pentru această carieră medicală. Dragi absolvenți, deopotrivă ai Facultății de Medicină, de Medicină Dentară, Farmacie și de la mai multe specializări din țară sau din alte colțuri de lume, vă spun așa cum am spus absolvențiilor din fiecare an, pentru că acesta este crezul meu, identificați ce vă pasionează, ce iubiți, ce vă motivează, ce vă dă putere, păstrați-vă entuziasmul, puneți-vă întreaga energie în ceea ce faceți, puneți suflet și amprenta propriei personalități, stabiliți-vă prioritățile și propuneți cu ce veți influența lumea!

- Articolul continua mai jos-

Schimbați lumea, porniți cu încredere către excelență și urmați-vă pasiunea dar, cel mai important, să țineți minte că doar de voi depinde, voi singuri aveți controlul propriei vieți, fiți pregătiți pentru a face în continuare sacrificii în ceea ce privește viața personală! Nu uitați de familie, prețuiți-o, aceasta va fi sursa dumneavoastră de putere și energie, urmați-vă cu pasiune chemarea, găsiți acel echilibru interior care să vă mențină pe direcția cea bună!

Vă doresc, așa cu spunea Einstein, vizionarul acestei lumi, ”să aveți impact în lume”, căci ceea ce faci pentru tine dispare odată cu tine, ce faci pentru alții rămâne pentru eternitate. Bucurați-vă de această zi! Vă declar absolvenți ai Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, promoția 2018”, a conchis prof. dr. Alexandru Irimie, rectorul UMF Cluj.

Decanul de Suflet al absolvenţilor Facultăţii de Farmacie de anul acesta este şef lucr. dr. Daniela Primejdie; Amina Bouothmani este șef de promoţie specializarea Farmacie, program de studiu limba franceză, Daniela Maria Andrieş este șef de promoţie specializarea Nutriţie şi Dietetică, iar Andreea Iordănescu este șef de promoţie specializarea Farmacie, program de studiu limba română.

Şef lucr. dr. Ileana Mitre a fost aleasă Decanul de Suflet al absolvenţilor Facultăţii de Medicină Dentară, promoţia 2018, Sabrina Elena Apostol este șef de promoţie specializarea Tehnică Dentară, Nicolas Seibert este șef de promoţie specializarea Medicină Dentară, program de studiu limba franceză, Yassine Joundy este șef de promoţie specializarea Medicină Dentară, program de studiu limba engleză, Cosmin Ioan Faur este șef de promoţie specializarea Medicină Dentară, program de studiu limba română, iar Eliza Maria Voina este șef de promoţie specializarea Radiologie și Imagistică.

Absolvenţii Facultăţii de Medicină şi-au ales Decanul de Suflet: dl. Conf. dr. Călin Lazăr; Anca Frătiţa este șef de promoţie specializarea Asistență Medicală Generală, Olivier Michel Afflatet este șef de promoţie specializarea Medicină, program de studiu limba franceză, Orban Agota este șef de promoţie specializarea Balneofiziokinetoterapie și Recuperare, Denisa Mariana Petrescu este șef de promoţie specializarea Medicină, program de studiu limba engleză, iar Mihaela Maria Roşca este șef de promoţie specializarea Medicină, program de studiu limba română.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari