fbpx
Acasă Interviuri Sfaturi și examinări medicale gratuite pentru pacienții clujeni la „3 Zile de...

Sfaturi și examinări medicale gratuite pentru pacienții clujeni la „3 Zile de Sănătate”

„3 Zile de Sănătate” îi invită pe pacienții clujeni și nu numai, în perioada 5-8 iulie, la cea de-a III a ediție a evenimentului, desfășurat în două locații: în Parcul Central (5-7 iulie) și la Iulius Mall (6-8 iulie). Organizatorul evenimentului este OTM – Organizația Tinerilor Medici.

Târgul de Sănătate se desfășoară in Iulius Mall din Cluj-Napoca, iar a doua parte a evenimentului se desfășoară în Parcul Central, având, la rândul său, incluse mai multe evenimente. Peste 300 de voluntari (medici, stomatologi, farmacisti, asistenti medicali, nutriționiști, fiziokinetoterapeuți, psihologi și artiști) vor sta la dispoziția pacienților cu sfaturi si examinări medicale gratuite.

Obiectivul principal al evenimentului este îmbunătățirea relațiilor de colaborare între diferitele specialități care își desfășoară activitatea în sectorul sanitar și a comunicării medic-pacient.

„Sunt 3 zile de sănătate, un eveniment nu neapărat de screening populațional, e un eveniment la care încercăm să arătăm pacienților cum să treacă prin procesul de diagnostic, tratament și recuperare. Dacă veți veni la fața locului, veți vedea că sunt 15 pavilioane în parc care simulează un circuit clasic de diagnostic, tratament și recuperare; avem medici, avem stomatologi, farmaciști, terapeuți, nutriționiști, psihologi, vor fi prezentate terapii alternative.

Le recomand celor interesați să vină aici, vor avea parte de consultații gratuite, de sfaturi din partea medicilor, ecografie, EKG, spirometrie, dermatoscoape, pediatri, psihologi… De asemenea, se desfășoară activități pentru copii cu face painting , baloane și terapii alternative: bowen, aromoterapie și o specialitate oarecum nouă, podiatria.

Oamenii vin, se interesează, primesc informații inclusiv despre când anume pot apela la serviciile de urgență. Pe lângă ce se întâmplă în Parcul Central mai avem și un târg medical în Iulius Mall”, a declarat, pentru Ziar Medical, Dan Cristian Paul, președinte OTM.

La Iulius Mall se desfășoară un târg de servicii medicale, în cadrul căruia pacienții pot să beneficieze și de un card de reduceri pentru RMN, consultații sau au posibilitatea să își achiziționeze diferite produse la prețuri mai bune. De asemenea, aceștia pot să vorbească cu furnizorii de servicii medicale și cu distribuitorii de produse medicale. Voluntarii OTM sunt disponibili pentru orice sfat sau ajutor de care au nevoie.

Este important să știm despre noi că am fost , că suntem și că vom fi sănătoși, în concluzie sănătatea este importantă 3 zile: ieri, astăzi și mâine. Așa a apărut conceptul ”3 zile de sănătate” care urmărește conștientizarea populației asupra importanței procesului de Diagnostic-Tratament- Recuperare luat ca întreg.

„Scopul evenimentului este acela de a-i face pe pacienți să conștientizeze importanței procesului de Diagnostic-Tratament- Recuperare luat ca întreg; e nevoie să treci prin tot circuitul profesiilor medicale, fiecare să se ocupe de segmentul său. Aceste specialități sunt foarte complexe; în ultimul timp, nivelul de cunoștințe pe care ar trebui să îl acumulăm este imens, așadar este recomandat să existe echipe pluridisciplinare”, a adăugat președintele OTM.

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

13,607FaniÎmi place
296AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Prof.Univ. Dr. Benedek Imre - Cum păstrăm inima sănătoasă?

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Apendicita – Simptome, diagnostic și tratament

Apendicita este una dintre cele mai comune situații de urgență chirurgicale. Apendicita survine cel...

Albirea dinților – cum se face și când este recomandată

Albirea dinților este unul din cele mai cerute tratamente estetice în cabinetele medicilor stomatologi....

Cinci recomandări dentare pentru femeile însărcinate

Sarcina este pentru orice femeie o perioadă pe cât de delicată, pe atât de...

Prezervarea fertilității înainte de tratamentele oncologice

Teama că nu vor mai putea avea copii în urma tratamentelor oncologice îi macină...

Boala Marfan – Diagnostic, simptome, tratament

Boala Marfan reprezintă o boală genetică care afectează țesutul conjunctiv. Țesutul conjunctiv este responsabil de...

Scleroza multiplă – cauze, simptome, tratament

Scleroza multiplă (SM) afectează nervii din creier şi măduva spinării (cunoscută, de asemenea, ca...