fbpx

Două motociclete de intervenție urbană pentru SMURD Timișoara

SMURD Timișoara deține acum două motociclete de intervenție urbană pentru acordarea primului ajutor în situaţii de urgenţă. În plus, s-a derulat un proces de instruire specifică, respectiv echiparea cu seturi complete de echipamente de protecţie moto, tip vară/iarnă a 12 paramedici SMURD.

Toate acestea sunt destinate îmbunătăţirii activităţii de intervenţie, tip SMURD, desfăşurate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiș. De asemenea, paramedicii SMURD au urmat cursuri de perfecţionare pentru conducerea motocicletelor în condiţiile periculoase, specifice activităţii de salvare de vieţi omeneşti. Achiziția a putut fi posibilă cu ajutorul unei firme private.

Acest proiect a fost implementat iniţial în Bucureşti și a continuat, în 2017, la Cluj și Constanța. Cu ajutorul acestor motociclete, misiunile de intervenție vor fi cu plecare rapidă la solicitări și cu costuri minime, având în vedere consumul scăzut de carburant.

Motocicletele care vor ajunge la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiș, sunt echipate cu toate dispozitivele medicale necesare acordării extrem de rapide a primului ajutor: defibrilator semi-automat, balon de resuscitare, trusă cu laringoscop, aspirator de secreții și geantă medicală de urgență şi alte echipamente specifice. De asemenea, motocicletele vor fi dotate și cu dispozitive de avertizare sonoră și luminoasă, dar și cu sisteme speciale de comunicații.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână