Viitor neurochirurg, acum absolvent de 10 la Bacalaureat: Vreau să fiu aproape de oameni, să ajut

Un elev din Alba care a obținut media 10 la Bacalaureat spune că s-a pregătit doar în ultimele luni, pentru că la facultate media nu va conta.

Claudiu Moldovan Mihai vrea să devină neurochirurg și i se pare important să fie aproape de oameni, să poată ajuta în orice situație.

”M-am pregătit pentru Bacalaureat doar în ultima perioadă pentru că am început încă din clasa a XI-a, semestrul doi, să învăț pentru Medicină. Vreau să merg la Cluj și am considerat că este mai importantă admiterea. Atunci am zis că las Bac-ul pe planul al doilea și mă focusez mai mult pe chimie și biologie, materii din care voi susține admiterea”, a spus Claudiu Moldovan Mihai, pentru MEDIAFAX.

El are, astfel, în față, un examen de dat la chimie și biologie, foarte important pentru viitorul său. Bacalaureatul nu contează deloc în ponderea admiterii și era suficient ca absolventul să-l promoveze.

- Articolul continua mai jos-
Calitatea umană a profesorilor, consideră el, a contat foarte mult în obținerea rezultatului de la Bacalaureat

”Cred că o contribuție foarte mare o au domnii profesori. Orele și toate indicațiile pe care dânșii le dau de fiecare dată. Nu știu cum e la celălalt băiat din Alba care a luat media 10, dar la Colegiul <Lucian Blaga> sunt profesori foarte buni. De o calitate umană rară, chiar vorbeam cu un coleg, sunt profesori de o calitate umană foarte ridicată, adevărate exemple. Ei au avut o contribuție semnificativă în dezvoltarea mea și a noastră”, a spus Claudiu.

Călin a ales să rămână în țară

De asemenea, absolventul a adăugat că vrea să rămână în țară, pentru că aici ar putea să-și construiască o viață mult mai frumoasă decât peste hotare.

”Cred că aș putea să-mi construiesc o viață mult mai frumoasă în țară. Deci nu, nu plec. Este un lucru legat de satisfacție. Ca viitor medic, esențial este să fii aproape de omul de lângă tine, să îl poți ajuta în orice situație. Atunci, din punctul meu de vedere, i-aș ajuta mai bine pe români, i-aș înțelege mai bine, aș fi mai aproape de ei, de sufletul lor. Plus că în străinătate va fi și bariera lingvistică. Oricât de bine ai cunoaște o limbă nu te poți atașa spiritual la fel de omul din fața ta dacă nu comunici în limba ta natală”, a spus absolventul.

El a adăugat că vrea să devină medic neurochirurg, considerând creierul, prin complexitatea lui, cel mai fascinat organ, și fiind foarte interesat de ceea ce reprezintă sistemul nervos.

Claudiu Moldovan Mihai este absolvent al Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș. A doua medie de 10 la examenul de Bacalaureat a fost obținută de David Mihai Alin, absolvent al Colegiului Național ”David Prodan” Cugir.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari