Proiect în sprijinul copiilor cu tuberculoză

Fundatia Romanian Angel Appeal a inițiat proiectul „Copilărie fără tuberculoză” prin care se are în vedere susținerea integrarea socială și școlară a 15 copii și tineri din București/ Ilfov cu vârste între 8 și 14 ani, care s-au aflat sau se află în tratament și urmează să îl finalizeze şi să se vindece pe durata proiectului.

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului este de 30000 lei, durata acestuia fiind 1 iunie – 15 decembrie 2018.

Anual, aproape 600 de copii sunt diagnosticați cu tuberculoză (TBC) în România, majoritatea provenind din familii cu statut socio-economic scăzut. Cu toate că tratamentul corect al bolii duce la vindecare, acesta este destul de sever resimțit de pacienți, având efecte adverse și este dificil de suportat pe termen lung. Apoi, integrarea socială după vindecare este un proces lung și marcat de stigmatizarea asociată bolii.

În acest sens, proiectul „Copilărie fără tuberculoză” vizează  îmbunătățirea calității vieții copiilor, respectiv creșterea șanselor de reintegrare în comunitate. Inițiatorii proiectului intenționează să organizeze o tabără de recuperare în care copiii să poată explora adaptarea la mișcare și, în același timp, să se pregătească pentru școală, prin organizarea unei campanii de reducere a stigmei și discriminării în școlile din care provin, prin ședințe de consiliere individuală (sau de familie) și ședințe de meditații pentru materiile la care copiii au rămas în urmă.

- Articolul continua mai jos-

Astfel, proiectul prevede să includă 15 copii și tineri participanți în tabăra de recuperare, 100 de ore de consiliere individuală sau de familie pentru cei 15 beneficiari și/ sau familiile acestora. De asemenea, vor fi alocate 50 de ore de pregătire pentru materiile la care copii au de recuperat și va exista o campanie de informare cu privire la TBC și de combatere a prejudecăților asociate cu această afecțiune organizată în minim trei școli din București/ Ilfov. În plus, minim 300 elevi din clasele 5 – 8 vor fi informați cu privire în legătură cu tuberculoza și se vor implica minim 50 cadre didactice din școlile în care se desfășoară campania informați cu privire la TBC.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari