fbpx
Acasă Ştiri Medicale Plajă terapeutică pentru persoanele cu dizabilități, la Mamaia

Plajă terapeutică pentru persoanele cu dizabilități, la Mamaia

O plajă terapeutică pentru toate categoriile de persoane cu dizabilități a fost inaugurată la Mamaia, pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătrați.

Pădurea de bambus şi cortul ”spiritual” se numără printre principalele atracții de pe plaja terapeutică

Plaja se află lângă pontonul vechi al stațiunii Mamaia.

“Nu este doar o simplă plajă amenajată, este o adevărată creație artistică. Întregul concept reprezintă o poveste desenată pe nisip la țărm de mare. Toate elementele au fost astfel îmbinate încât fiecare persoană sosită aici să simtă bucurie și liniște”, declară psihologul Adrian Gemănaru, inițiatorul proiectului.

Articolul continua mai jos

Între principalele atracții ce pot fi descoperite pe plaja terapeutică se numără zona aromelor, pădurea de bambus – reprezentată de un instrument muzical gigant, curcubeul – format din perdele colorate din texturi diferite ce sunt dispuse în zona de stimulare tactilă, pictura pe sticlă și un atelier de olărit. Pe plajă a fost instalat și un cort „spiritual”, unde pot fi auzite tobele africane, din cadrul atelierului de terapie prin muzică. Pentru relaxarea turiștilor în prima parte a sectorului de plajă a fost amenajată o adevărată grădină, cu plante specifice zonei de nisip și plajă, iar cei dornici să pătrundă în interiorul acesteia se pot bucura de o alee senzorială unde pot întâlni texturi diferite: scoarță de copac, marmură, rumeguș, felii de lemn, cărămizi, etc.

Prima rampă de acces pe plajă din România

Pentru a facilita accesul persoanelor aflate în scaun rulant a fost instalată direct pe nisip prima rampă de acces pe plajă din România special construită pentru scaunele rulante.

„Este o rampă ce asigura un acces ușor și o protecție corespunzătoare a mediului înconjurător, fiind complet diferită de rampele clasice din lemn ce se găsesc pe întreg litoralul”, spun reprezentanții centrului.

Pentru persoanele cu nevoi speciale care prezintă o desincronizare la nivel senzorial la contactul cu apa au fost achiziționate din Franța trei fotolii mobile special construite ce se pot deplasa pe nisip și, de asemenea, pot pluti pe apa mării.

Turiștii aflați pe această plajă se pot relaxa într-o zonă specială destinată cearceafurilor, având în vedere caracterul terapeutic al acestei zone.

Un alt punct de atracție al plajei este pontonul plutitor instalat la malul mării, element ce atrage ca un magnet toți copiii aflați pe plajă.

Accesul pe tot sectorul de sectorul de plajă și participarea la ateliere este gratuit.

„Deși este un proiect ce se adresează fără discriminare întregii comunității, proiectul a fost susținut financiar de către mine și de către o mână de prieteni cu ajutorul cărora am adunat suma de 45.000 de euro pentru finanțarea acestui proiect. Este dureros să vezi că statul nu dă o mână de ajutor pentru aceste persoane care au mare nevoie de iubirea şi atenția noastră, dar totodată sunt extrem de fericit că oamenii au sărit în ajutor, au înțeles importanța unui astfel de proiect pe plaja din Mamaia şi am putut lansa plaja terapeutică, unică în Europa”, a mai spus psihologul Adrian Gemănaru, președintele Centrului Psihologic “Marea Neagră”.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,938FaniÎmi place
634AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Mituri și realități despre cancer

Ce este cancerul? Cancerul,  cunoscut sub denumirea științifică de tumoare malignă sau neoplasm malign, reunește un grup...

Cancerul peritoneal: simptome și speranța de viață

Cancerul peritoneal - ce trebuie să știm despre el? Peritoneul este membrana seroasă care...

Dureri abdominale puternice? Pot fi semnele unei boli grave

Abdomenul acut reprezintă orice tulburare nontraumatică sau traumatică, care apare brusc, în zona abdominală...

Artroplastia totală a cotului (proteza de cot)

Artroplastia totală a cotului este o procedura chirurgicală complexă și , în prezent, efectuată...

Chirurgia bariatrică – Tratamentul obezităţii morbide

Chirurgia bariatrică sau chirurgia obezității are ca și scop scăderea în greutate de lungă...

Virusul herpes – Totul despre herpesul oral si herpesul genital

Virusul herpes simplex sau HSV (herpes simplex virus) face parte din familia herpesviridae. Sunt...