Crucea Roșie Română a aniversat 142 de ani de activitate umanitară

Crucea Roșie Română a aniversat, în 4 iulie, 142 de ani de activitate umanitară. Cu această ocazie, Ioan Silviu Lefter, directorul general al Societății Naționale de Cruce Roșie din România a transmis un mesaj. „Astăzi, la moment aniversar reafirmăm angajamentul nostru față de umanitate”, a precizat acesta.

În sprijinul oamenilor

Activitatea voluntarilor este axată spre nevoile oamenilor, nevoi care au suferit modificări semnificative de-a lungul tipului, odată cu dezvoltarea societății. Crucea Roșie Română s-a mobilizat și s-a adaptat cerințelor.

În această perioadă îndelungată de funcționare Crucea Roșie Română a fost condusă de 22 de președinți, personalități de seamă ale istoriei, medici iluștri, profesori și istorici.

Fondatorul și primul președinte al organizației a fost Prințul Dimitrie Ghica, urmat la conducere de George Gr. Cantacuzino, Ion Kalinderu și nu în ultimul rând de Alexandru Marghiloman, cel care a coordonat activitatea Crucii Roșii în timpul Marii Uniri din 1918. Alte personalități implicate în activitatea umanitară au fost: Alexandru Constantinescu, Gheorghe Balș, Ion Costinescu, Nicolae Pârvulescu, Constanța Crăciun, Acad. prof. Vasile Mârza, Octavian Belea, Radu Rusescu, Anton Moisescu, Gral. Mihai Burcă, Gral. Constantin Burada, IPS. Prof. Dr. Nifon Mihăiță, Mihaela Geoană.

- Articolul continua mai jos-

Începând din anul 2015, Crucea Roșie Română are ca președinte pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, continuând o tradiție istorică începută de Regina Elisabeta, Regina Maria și Regina Elena.

„Astăzi reafirmăm angajamentul nostru față de umanitate!”

Ioan Silviu Lefter, directorul general al Societății Naționale de Cruce Roșie din România, a subliniat, în mesajul său, impactul semnificativ pe care îl are activitatea Crucii Roșii Române în comunitate. De pildă, în 2017, prin efortul constant al celor 6600 de voluntari și 380 de angajați, au fost sprijinite 500 000 de persoane.

„Suntem mândri și recunoscători pentru munca lor de salvare și de schimbare a vieții, chiar și în cele mai dificile circumstanțe și pentru diferența pe care o fac în rândul comunităților. Astăzi, la moment aniversar reafirmăm angajamentul nostru față de umanitate. Vom continua să inspirăm, încurajăm, facilităm și promovăm, zi de zi, activitățile umanitare care previn și alină suferința umană, contribuind astfel la menținerea și promovarea demnității umane și a valorilor umanitare”, a precizat Ioan Silviu Lefter.

Reprezentanții Crucii Roșii au ținut să le mulțumească voluntarilor, donatorilor, partenerilor și prietenilor în aportul lor în această ‘misiune pentru umanitate’.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari