26.000 de pacienți, tratați la Institutul Oncologic din Cluj

Institutul Oncologic Cluj-Napoca a efectuat, în ultimul an, aproape 110.000 de servicii spitaliceşti pentru 26.000 de pacienţi.

„Pentru perioada mai 2017-mai 2018, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă”, un pol important al oncologiei româneşti, a prezentat următoarele date: 109.421 servicii spitaliceşti efectuate pentru o medie anuală de 26.000 de pacienţi, (…) 8.220 intervenţii chirurgicale oncologice”, se arată într-o prezentare realizată cu ocazia Zilelor IOCN, potrivit AGERPRES.

Cele mai frecvente intervenţii oncologice sunt, în ordine, cele la sân, ginecologice, urologice şi digestive (colo-rectale).

Conferinţa-dezbatere „Prezent şi viitor în abordarea afecţiunilor oncologice”

Zilele IOCN au fost deschise joi, cu conferinţa-dezbatere „Prezent şi viitor în abordarea afecţiunilor oncologice”.

- Articolul continua mai jos-

„Este un prim punct într-o serie de întâlniri pe care IOCN le prezintă în anul centenar şi care vor continua până 2019, când vom sărbători jubileul institutului, 90 de ani de existenţă. Suntem unul dintre primele institute de cancer din Europa, cel mai important institut de cancer din România, prima şi singura instituţie de profil acreditată european. Afecţiunile oncologice reprezintă o cauză majoră de deces atât la nivel mondial, cât şi în România. (…) Manifestarea Zilele IOCN este unul dintre proiectele importante ale unităţii, care susţine dezvoltarea profesională continuă a tinerilor implicaţi în problematica oncologică”, a spus directorul medical al IOCN, Patriciu Achimaş-Cadariu.

Zilele Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” au loc în perioada 5-7 iulie, cu tema „Prezent şi Viitor în abordarea afecţiunilor

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari