Mesajul CMR de Ziua Naţională a Medicului de Familie

Colegiul Medicilor din România (CMR) a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a Medicului de Familie, sărbătorită în 4 iulie. Cu acest prilej, CMR îi felicită pe cei peste 11.000 de medici care practică medicina de familie în România.

Reprezentanții CMR subliniază faptul că această specialitate este deosebit de importantă pentru funcționarea sistemului medical. Aceștia mai precizează că sunt la curent cu  dificultăţile prin care trece practica medicinii de familie.

“În specialitatea medicină de familie lucrează cel mai numeros şi mai compact număr de membri ai Colegiului Medicilor din România. Peste 11.000 de medici practică medicina de familie în țara noastră, specialitate deosebit de importantă pentru funcționarea sistemului medical.

Cunoaştem cu toţii dificultăţile prin care trece practica medicinii de familie din cauza subfinanţării, a problemelor de adresabilitate ale pacienţilor şi a birocraţiei excesive.

De-a lungul timpului Colegiul Medicilor din România a militat și a reprezentat, adesea prioritar, interesele acestei specialităţi şi o va face în continuare”, este mesajul Colegiului Medicilor din România.