fbpx
Acasă Info Pacient Epilarea definitivă cu laser, avantaje și dezavantaje

Epilarea definitivă cu laser, avantaje și dezavantaje

A fi frumoasă și mereu în tendințe cu moda este primordial la majoritatea femeilor.  Părul inestetic de pe corpul unei  femei le dă mereu bătăi de cap și îndepărtarea acestuia necesită destul de mult timp, fie el îndepărtat prin ras, epilare cu ceară sau cu aparatul de epilat.  De asemenea, nu este un procedeu plăcut niciunul din cele menționate, fiind asociate cu durerea și pielea iritată, iar vizitele dese la saloane pentru întreținere sunt destul de costisitoare. Epilarea definitivă cu laser este o alternativă la toate acestea. Nu doar femeile sunt interesate de acest tratament, persoanele de sex masculin solicită din ce în ce mai mult  aceste proceduri prin care părul nedorit de pe corp se poate îndepărta fără efecte secundare pe termen lung.

Epilarea definitivă cu laser este doar o expresie foarte des  folosită de către femeile din toata lumea, care caută cu disperare să scape de părul nedorit într-un mod cat mai eficient, fără durere și urme.  Cel mai corect termen care ar trebui folosit în acest sens, este foto epilarea – aceasta se face cu aparate laser speciale cu ajutorul luminii.  Pentru a putea fi performante, aceste aparate trebuie sa aibă caracteristici bine determinate dictate de tipul firului de păr (grosime/culoare), al pielii, dar și a zonei pentru care se optează.  Prin acest procedeu, rădăcinile firelor de păr sunt distruse și nu se mai refac, dar atenție, acest lucru se întâmplă doar daca tratamentul este efectuat corect și cu echipamente de calitate.

Epilarea definitivă cu laser – caracteristici

Acest tip de epilare este recomandată persoanelor care au răbdare, fiind vorba de mai multe ședințe pentru a abține rezultatul dorit.  De cele mai multe ori, este nevoie între 5-8 ședințe, dar se poate ajunge chiar si la 11-12 ședințe (depinde mult de zona pe care se lucrează) pentru a ajunge la un rezultat optim. Rezultate mai rapide si mai vizibile au fost observate la persoanele cu firul de păr mai gros și mai închis la culoare. La cei cu tenul mai deschis, având o cantitate mai redusă de melanină, lumina laserului nu se bucură de același efect. Indiferent de zona aleasă, înainte de procedura, părul se va îndeparta cu lama de ras, fără a se folosi alte metode prin care sunt smulse rădăcinile firelor de păr.

Articolul continua mai jos

Se știe că marea problemă a femeilor este foliculita inghinală. Chiar dacă suntem programați genetic diferit, romancele, marea majoritate au firul de păr închis la culoare si gros. Având aceste caracteristici, firul de păr nu poate penetra pielea și creste în substraturile epidermei, unde, din cauza sebumului acumulat produc la suprafața iritații sub forma unor mici puncte roșii. La scurt timp după apariție, fară tratament, aceasta foliculită devine dureroasă, iar în unele cazuri poate lăsa și cicatrici.  De cele mai multe ori foliculita apare după folosirea excesivă a lamei de ras sau a epilării cun ceară. Aceste doua metode sunt extreme de agresive cu piele. Permit regenerarea rapidă a foliculior piloși ( rădăcinile nu sunt extrase și pot cauza infecții).  Epilarea definitivă vine în întâmpinarea celor cu problem, fiind un remediu  extraordinar împotriva foliculitei inghinale.

Epilarea definitivă cu laser – sfatul medicului

Medicii specialiști susțin că cel mai potrivit moment pentru a începe o astfel de procedură este toamna târziu sau iarna, deoarece în timpul verii, de la căldurile mari pot aparea mici complicații, precum modificările pigmentare ale pielii sau edemul tranzitor. Un rol important are și soarele în aceasta ecuație…este indicat ca înainte de tratamentul cu laser să se evite expunerea la soare minim 1 lună, deoarece pielea bronzată este mai predispusă la complicațiile mai sus menționate. De asemenea îndepartarea firelor de păr prin foto epilare nu este recomandată femeilor însarcinate sau care alaptează.

Epilarea definitivă cu laser – avantaje

Printre avantajele acestei proceduri se numără : eliminarea părului nedorit fără durere, în cazul în care apar efecte secundare, acestea sunt minore și trecătoare,  prin folosirea laserului fasciculul nu trece mai mult de 5 mm în epiderma, deci organele interne sunt ferite pe timpul sedințelor (nu sunt lezate celulele, deci nu provoaca cancer), pe langă îndepartarea firelor de păr inestetice aceast procedeu cu laser poate fi folosit pentru a trata diferite probleme cutanate.

Epilarea definitivă cu laser – dezavantaje

Marele dezavantaj sunt costurile acestei proceduri. Prețurile variază în funcție de suprafața care urmează să fie supusă tratamentului, 49-110 € / ședintă. Din cauză că parul uman are stadii diferite de creștere, iar genetica diferă de la persoană la persoană, foto epilarea nu este 100% definitivă. De asemenea sunt cazuri rare în care reacțiile adverse pot duce la complicații cum ar fi mici infecții în zonele în care au apărut mici vezicule în urma tratamentului cu laser.

Vine vara, anotimpul în care frumusețea feminină poate fi pusă și mai bine în valoare! Doamnelor, fiți pregătite să va faceți remarcate alegând cea mai potrivită formă de a scapa de părul inestetic. Dacă doriți să folosiți epilarea definitivă, cel mai bine este să consultați un specialist în domeniu, care să va recomande exact tratamentul potrivit.

Sursa foto

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,917FaniÎmi place
1,210AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Nefropatia diabetică – Cauze, simptome, prevenție, tratament

Nefropatia diabetică este o complicație gravă la nivelul rinichilor, o boală renală cronică, progresivă,...

Ce este febra? Febra la copii, cauze, complicații, tratament

Ce este febra? Temperatura corpului se menține constantă datorită echilibrului dintre termogeneză și termoliză....

Cancerul esofagian – simptome, diagnostic, tratament

Cancerul esofagian este o tumoare formată în straturile peretelui esofagian. Esofagul este conductul muscular...

Limfomul Burkitt – simptome, diagnostic, tratament

Limfomul Burkitt are particularitatea de a avea o origine virală. Este un limfom non-Hodgkin,...

Bolile stilului de viață. Prof. dr. Nicolae Hâncu: „Omul mai degrabă ia medicamente decât să se mişte, decât să fie atent la ce mănâncă”

Bolile stilului de viață explicate de catre Prof. dr. Nicolae Hâncu. Epidemia mondială de obezitate...

Radiofrecvența hexapolară „ucide” celulita în 30 de minute

Radiofrecvența hexapolară „ucide” celulita în 30 de minute. Celulita este una dintre cele mai...