fbpx
Acasă Realitatea medicală Dr. Alexandra Anca Mureșan, noul director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant

Dr. Alexandra Anca Mureșan, noul director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant

Dr. Alexandra Anca Mureșan este noul director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant, după ce Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a semnat, în 4 iulie, Ordinul de numire în funcție.

Ministrul a precizat faptul că se impune restructurarea Agenției Naționale de Transplant, pentru buna funcționare și transparentizare a activității de transplant în România, iar numirea dr. Alexandra Anca Mureșan este un prim pas în acest sens.

“Am încredere că noul director executiv va reuși să organizeze un sistem care să funcționeze în condiții optime, în beneficiul pacienților a căror viață depinde de efectuarea unui transplant. Mai mult, sperăm că noua lege a transplantului va putea fi gata în cel mai scurt timp pentru consultare. Mi-am propus să continui să fac tot ce-mi stă în putință pentru ca drama tânărului care a pierdut ieri lupta cu viața să nu se mai repete” , a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Articolul continua mai jos

Printre atribuțiile directorului executiv al ANT, se numără reprezentarea ANT în relațiile cu organele statului, precum și cu persoane fizice sau juridice din țară și din străinătate, aprobarea regulamentului de ordine interioară și normele privind disciplina tehnologică și administrativă, dar și acreditarea și reacreditarea centrelor de transplant.

Atribuțiile directorului executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant vizează și autorizarea importului și exportului de organe, țesuturi și celule de origine umană destinate transplantării la om, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare, precum și supravegherea sistemului de calitate, securitate sanitară și trasabilitate a organelor, țesuturilor și celulelor de origine umană destinate transplantării, în conformitate cu directivele și recomandările Uniunii Europene.

Noul director executiv al Agenției Naționale de Transplant, dr. Alexandra Anca Mureșan este medic primar chirurgie generală din anul 2013. Până în prezent și-a desfășurat activitatea la Institutul Regional de Gatroenterologie și Hepatologie „prof. dr. Octavian Fodor” din Cluj Napoca. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, dr. Mureșan este un bun cunoscător al proceselor de control al calității și a normelor legislative din domeniul sanitar.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,917FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Accident vascular cerebral (AVC) – Simptome, tratament și recuperare

Accident vascular cerebral (AVC) - Definiție și clasificare Accidentul vascular cerebral sau atacul cerebrovascular reprezintă...

Laringita – cauze, simptome și tratament

Laringita reprezintă o inflamație a mucoasei laringiene  cu o etiologie foarte variată. Rareori este...

Ce este anemia? Tipuri de anemii, simptome, factori de risc, tratament

Ce este anemia? Conform dicționarelor medicale, anemia este definită ca scăderea cantității sau a...

Cancerul de piele. Tipuri de cancer de piele, diagnostic, tratament

Cancerul de piele reprezintă o înmulțire necontrolată a celulelor pielii. Există 3 tipuri principale: carcinomul...

Adenopatiile cervicale – cauze, diagnostic și tratament

Adenopatiile reprezintă o creștere în dimensiune a ganglionilor limfatici. Ganglionii limfatici sunt elemente importante...

Tulburările alimentare – Simptome, cauze, factori de risc, prevenție

Având o complexitate ce depășește cu mult preocuparea de "a mânca", tulburările alimentare sunt...