Trei case de tip familial, inaugurate în Năsăud și Bistrița

Trei case de tip familial au fost inaugurate în Năsăud şi Bistriţa de către Fundația Hope and Homes for Children, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bistriţa-Năsăud şi Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

În cele două case inaugurate 3 și 4 iulie în localitatea Năsăud și una în Bistriţa vor locui 42 de copii, cu vârste între 3 și 19 ani, proveniţi din Centrul de Plasament „Năsăud”, care a fost închis.

Procesul de închidere a Centrului de Plasament „Năsăud” a început în septembrie 2014, prin parteneriatul încheiat între Hope and Homes for Children, DGASPC Bistriţa-Năsăud şi Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. În acel moment, în centru se aflau 70 de copii şi tineri. Pe parcursul proiectului, numărul total de beneficiari a ajuns la 82 de copii şi tineri.

Hope and Homes for Children, împreună cu DGASPC Bistriţa-Năsăud, s-a ocupat de evaluarea individuală a copiilor şi tinerilor din centrul de plasament şi de identificarea alternativelor de transfer pentru fiecare dintre ei. Pe parcursul procesului de închidere, 40 de copii au părăsit centrul de plasament. Dintre aceştia, 14 copii au fost reintegraţi în familiile lor naturale, iar pentru alţi 6 au fost identificate familii de plasament.

- Articolul continua mai jos-

Casa de tip familial este un serviciu care oferă copiilor şi tinerilor un mediu cât mai apropiat de cel familial. Într-o casă trăiesc 14 copii care primesc găzduire, îngrijire, educaţie, spirjin emoţional şi consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă. La finalul lunii iunie, cei 42 de copii au fost mutaţi în casele de tip familial „Năsăud 1”, CTF „Năsăud 2” şi „Bistriţa”. În total, Hope and Homes for Children a construit 104 case de tip familial în cei 20 de activitate în România.

Odată cu mutarea copiilor în cele trei case de tip familial, Centrul de Plasament „Năsăud” a fost închis, iar numărul orfelinatelor închise de Hope and Homes for Children în România a ajuns la 56.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari