fbpx

Campanie de informare cu privire la efectele consumului de alcool

Campania de informare-educare-comunicare a populației vulnerabile cu privire la efectele dăunătoare a consumului de alcool demarează în luna iulie. Sloganul campaniei „Luna națională a informării despre efectele consumului de alcool” este: ,,Alcoolul nu este o rezolvare!” Prin aceste demers, Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj urmărește informarea populației vulnerabile cu privire la efectele consumului dăunător de alcool.

Cei mai predispuși la consumul de alcool în cantități mari și de la vârste mai timpurii sunt tinerii care se confruntă cu materiale, boli, probleme familiale, carențe în educație, lipsa locuinței sau discriminare. Însă consecințele alcoolului asupra sănătății și vieții pot fi mai severe decât la semenii lor, însă, așa cum spune sloganul campaniei, „alcoolul nu este o rezolvare!”.

În acest sens, campania se adresează tinerilor din grupurile vulnerabile: copii în situație de risc ridicat (sărăcie, dezagregare familială, delicvența juvenilă, copii aflați în sistemul de protecție de stat, copiii străzii), tineri de peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecție de stat, tineri cu dizabilități fizice sau mentale, dependenți de droguri, etnie romă, șomeri, tineri cu venituri reduse, fără adăpost, nivel scăzut de educație, comunități rurale la risc.

Potrivit datelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, alcoolul este a treia cauza de boală și moarte prematură pentru populația generală. Însă, pentru adolescenții și tinerii cu vârsta cuprinsă între 10 si 24 de ani, alcoolul este principalul factor de risc. Acesta este responsabil pentru 7% din anii de viață trăiți cu incapacitate sau pierduți prin deces prematur.

- Articolul continua mai jos-

Aceleași statistici arată că, în România aproximativ 80% din adolescenții în vârsta de 16 ani au consumat cel putin o data în viață o băutură alcoolică, iar o treime a trecut prin mai multe episoade de ebrietate.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari