Peste 117.000 lei pentru renovarea Secţiei de terapie intensivă nou-născuţi Constanţa

Peste 117.000 de lei s-au strâns la ediţia 2018 a competiţiei Swimathon Bucureşti, pentru renovarea şi modernizarea Secţiei de terapie intensivă nou-născuţi a Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa.

740 de donatori și voluntari

Peste 740 de donatori şi voluntari s-au implicat în această acţiune. 30 de înotători s-au aliniat pentru startul competiţiei, cu misiunea de a strânge fonduri pentru proiect. Peste 700 de persoane au făcut donaţii.

Banii strânşi la Swimathon se vor adăuga investiţiei de 1,1 milioane de euro, anunţată de Fundaţia Vodafone România. Suma investită de fundaţie va asigura cea mai mare parte a bugetului de 1,5 milioane de euro, estimat pentru lucrările de renovare şi modernizare.

Demarat în august 2017, proiectul Secţiei de terapie intensivă nou-născuţi de la Spitalul Judeţean Constanţa se află în prezent în desfăşurare. În momentul lansării, Fundaţia Vodafone România anunţase un buget necesar estimat la 1,3 milioane de euro.

- Articolul continua mai jos-

În contextul creşterii cu 200.000 de euro a bugetului iniţial, până la 1,5 milioane de euro, ca urmare a unor lucrări suplimentare neprevăzute, fundaţia a decis să investească 1,1 milioane de euro în noua secţie.

1000 de copii îngrijiți la Secția de terapie intensivă

În Secţia de terapie intensivă nou-născuţi a Spitalului Judeţean Constanţa primesc anual îngrijire 1.000 de copii cu probleme medicale. În această regiune, mortalitatea infantilă este cea mai mare din ţară şi de trei ori peste cea din Europa.

Noua secţie va dispune de echipamente medicale de ultimă generaţie şi instalaţii moderne, spaţii speciale pentru părinţi şi pentru personalul medical, precum şi săli de consultaţie. Secţia va fi de asemenea dotată cu o soluţie de telemedicină care va permite transmiterea securizată de imagini şi parametri medicali, în timp real şi urmărirea de la distanţă a semnelor vitale ale pacienţilor.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari