COPAC a demarat proiectul ”Comunică cu medicul tău!”

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) a demarat proiectul ”Comunică cu medicul tău!” din dorința de a atrage atenția că nu este suficient să ai dotări de ultimă generație în spitale și tratamente costisitoare. Cel puțin la fel de importantă este atitudinea medicilor și a pacienților. Dacă ei nu sunt deschiși la un dialog deschis cu întrebări și lămurirea tuturor aspectelor, nu pot fi obținute rezultate bune la tratament.

„Prin acest proiect, ne propunem să pregătim un număr de 40 de reprezentanți ai asociațiilor de pacienți, asistenți sociali și voluntari, prin intermediul unui training specializat în comunicarea medic-pacient. Aceștia, la rândul lor, vor prezenta mai departe cunoştinţele dobândite tuturor pacienților cu care vor interacționa.

În plus, vom organiza cinci sesiuni de pregătire cu studenți la Facultatea de Medicină din Bucureşti, despre importanța unei bune comunicări a medicului cu pacientul”, precizează reprezentanții COPAC.

În urma derulării proiectului vor exista nu mai puțin de 80 de reprezentanți ai asociațiilor de pacienți pregătiți în comunicarea medic-pacient. De asemenea, vor avea loc cinci sesiuni de pregătire cu studenții din cadrul Facultăţii Medicină din București despre importanța unei bune comunicări. Nu în ultimul rând, se va derula o campanie de informare cu privire la importanța comunicării medic-pacient.

- Articolul continua mai jos-

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului este de 25.000 lei, iar durata acestuia este de șapte luni.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari