5522 de părinți au apelat ALOPEDI

ALOPEDI 0364-917 a fost apelat în primul semestru al acestui an de către nu mai puțin de 5.522 de părinți.

ALOPEDI este un serviciu telefonic de tip ,,Call-Center” destinat obținerii de sfaturi medicale pediatrice de urgență – 0364-917

Majoritatea apelurilor s-au finalizat cu recomandări ce au permis îngrijirea copiilor la domiciliu (70,5%). În perioada menționată anterior numai cinci cazuri au necesitat intervenția serviciului de ambulanță. 606 dintre copiii evaluați telefonic au necesitat consult imediat în U.P.U. sau camerele de gardă.

Cel mai frecvent motiv de apelare este febra, 22,3% dintre apeluri. Urmează apoi problemele respiratorii și cele digestive, 17,3 %, respectiv 15,8 %.

- Articolul continua mai jos-

Serviciul este dedicat zonei metropolitane Cluj-Napoca, au fost preluate apeluri și din alte zone. 12,35 % dintre acestea au provenit din București, urmat de Brașov (2,5%) și Constanța (2 %). Apelurile primite de la români aflați în afara țării au fost în număr de 89.

ALOPEDI 0364-917 este serviciul gratuit de sfat medical telefonic de urgență al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca. Acesta este asigurat printr-o linie de gardă specială. Evaluarea se face prin întrebări ce stabilesc gravitatea stării copilului respectiv  momentul în care copilul are nevoie de consult medical față în față.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari