500.000 de euro pentru peste 1.000 de femei însărcinate din Bucureşti

Femeile însărcinate din Capitală vor primi un sprijin financiar în valoare de 2000 de lei, pentru achitarea medicamentelor şi serviciilor medicale, denumit Voucher-ul Materna.

Programul de depunere a cererilor a demarat în data de 11 iunie 2018, iar până la data de 28 iunie au fost depuse 2.081 dosare şi au fost eliberate deja 2.150 de vouchere pentru 1075 de mămici aflate în săptămânile 30-42 de sarcină, cu o valoare totală de 2.150.000 lei (467.000 euro).

‘Mă bucur că încă din primele săptămâni, acest program se dovedeşte a fi un succes şi că, prin aceste vouchere, viitoarele mămici au posibilitatea să-şi achiziţioneze medicamente şi să îşi plătească analize sau proceduri medicale care nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Sper că prin acest program să crească numărul de femei însărcinate care traversează perioada de sarcină sub supravegherea unui medic, mai ales că sunt multe cazuri în care acestea nu îşi făceau toate analizele, din lipsă de bani”.

Reamintim că Voucher-ul Materna Bucureşti se acordă de către Primăria Municipiului Bucureşti prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială oricărei femei însărcinate cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în Bucureşti de cel puţin 6 luni sau viză de reşedinţă de cel puţin 6 luni în Bucureşti, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10-a de sarcină şi care nu înregistrează datorii la bugetul local.

Actele necesare pentru obținerea voucherelor

– Cerere-tip

– Copie după C.I. a femeii însărcinate. În cazul vizei de reşedinţă, copia se face şi după verso-ul cărţii de identitate.

– Certificat fiscal emis de către DITL de sector prin care se atestă lipsa datoriilor faţă de bugetul local.

– Adeverinţa eliberată de un medic ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii şi copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente, după caz.

– La intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină, se revine cu o nouă adeverinţă de la medicul ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii şi o copie a ecografiei morfologiei de sarcină trimestrul II, după caz.

Voucherele au fiecare câte o valoare de 1000 lei, împărţite în tichete de câte 50 lei, acordându-se de două ori:

1. După procesarea cererii se acordă primul voucher, în valoare de 1000 lei.

2. După intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină se acordă al doilea voucher, la cererea femeii gravide. Este interzisă acordarea de rest în bani la vouchere.

Fiecare femeie însărcinată beneficiază de vouchere în valoare de 2000 lei, indiferent de numărul feţilor. În cazul sarcinilor gemelare, valoarea voucher-ului nu se dublează.

Serviciile şi produsele care pot fi achiziţionate cu voucher-ul MATERNA:

1. Orice serviciu medical necesar monitorizării sarcinii, din orice clinică publică sau privată, cu care societatea emiţătoare a voucher-ului are contract. Serviciul medical nu trebuie să fie neapărat de ginecologie-obstetrică.

2. Orice tratament medicamentos, inclusiv suplimente nutritive sau dispozitive medicale, din orice farmacie sau diferenţa dintre preţul de referinţă decontat de către CASMB şi preţul la raft.

Lista unităţilor este disponibilă pe site-ul www.dgas.ro.

Punctele de primire pentru dosarele acordării voucherelor materna, începând cu 11 iunie 2018

1. Şos. Ştefan cel Mare nr. 1, sector 1

2. În incinta Complexului de Servicii Sociale – Ominis- Aleea Turnu Măgurele nr. 17A, sector 4

3. În incinta sediului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti – Str. Constantin Mille nr. 10, sector 1

Program de lucru cu publicul, de luni până joi, 9:00 – 15:00.