Colegiul Medicilor din România, apel pentru sprijinirea victimelor inundațiilor

Colegiul Medicilor din România, face apel către toţi medicii, indiferent de specialitate, să acorde o mână de ajutor pacienţilor afectați de inundații.

Colegiul Medicilor transmite că oamenii au fost greu încercaţi și au nevoie de ajutor chiar dacă în aceste zile medicii sunt liberi şi nu merg la cabinet sau spital.

„Este nevoie ca noi toţi să ne mobilizăm şi să-i ajutăm pe cei care în aceste zile trec prin momente grele. Să nu uităm, dragi colegi, de valoarea umanitară a profesiei noastre ce se poate manifesta şi în aceste situaţii dramatice. De asemenea, rugăm managerii să se asigure că spitalele au stocuri necesare de medicamente şi materiale sanitare. În plus, recomandăm autorităţilor să intensifice controlul calităţii apei potabile din zonele afectate de inundaţii”, a declarat preşedintele CMR, dr. Gheorghe Borcean.

Au fost înregistrate efecte provocate de fenomene hidrometeorologice la nivelul a 99 localități din 19 județe (AB, AG, BC, BT, BV, BR, BZ, CV, HD, HR, IS, MS, NT, PH, SB, SV, TR, VL și VN), fiind afectate: 255 case, 632 curți, 95 subsoluri/beciuri, 6 poduri/podețe, 85 anexe gospodărești, 4 operatori economici, 14 tronsoane de drum național și 12 tronsoane de drum județean, 3 tronsoane de cale ferată, 5 diguri. Totodată pe parcursul acestei zile s-a intervenit pentru salvarea/evacuarea a 764 persoane.

Chirurg, Conferenţiar şi Preşedinte al Colegiului Medicilor – Dr. Cosmin Puia în triplă ipostază

- Articolul continua mai jos-

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari