Cuplurile din București vor primi 3000 de euro pentru fertilizare in vitro

Primăria Capitalei acorda sprijin financiar pentru efectuarea procedurii de fertilizare în vitro. În acest proiect s-au înscris deja 350 de cupluri.

Din cele 350 de dosare depuse, aproape o treime au fost analizate şi aprobate. Aceste cupluri vor primi un sprijin financiar de circa 3.000 euro, pentru efectuarea procedurii de fertilizare în vitro.

1.000 de cupluri din Bucureşti – care au indicaţie medicală pentru FIV, iar vârsta partenerei este între 24 şi 45 de ani – se pot califica pentru acest ajutor financiar. Condiţiile pentru a beneficia de acest sprijin sunt incluse în regulamentul postat pe site-ul ASSMB, la secţiunea Proiect FIV sau direct pe www.fiv.assmb.ro.

Banii se acordă sub formă de vouchere, în două etape: 4.600 de lei pentru medicamente şi 9.200 de lei pentru procedurile medicale.

- Articolul continua mai jos-

Proiectul „O şansă pentru cuplurile infertile” se va derula în farmaciile şi în unităţile sanitare specializate în FIV, care, conform regulamentului, au îndeplinit criteriile de eligibilitate. Lista acestora este afişată pe site-ul www.assmb.ro. 172 de farmacii şi 8 clinici au întrunit criteriile de eligibilitate si au fost admise în proiect.

Obiectivul proiectului îl reprezintă creșterea natalității în rândul populației, pe raza Municipiului București, prin acordarea unui sprijin financiar pentru aproximativ 1000 de cupluri.

Beneficiarii proiectului vor fi cuplurile infertile cărora li s-a diagnosticat o afecțiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală, de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și reproducere umană asistată medical.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari