Pintea:Serviciile de ambulanță trebuie să funcţioneze perfect deoarece sunt în prima linie

Sorina Pintea ministrul Sănătăţii a participat în această seară la cea de-a doua şedinţă trimestrială a serviciilor publice de ambulanță şi la Consiliul Naţional al Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa” care se desfăşoară în aceste zile la Eforie Nord.

Ministrul Sănătăţii a declarat că ştie situaţia în care se află serviciile publice de ambulanță.

„Din punctul meu de vedere serviciile publice de ambulanță trebuie să funcţioneze perfect deoarece sunteţi în prima linie. Cred că în acest moment sistemul de salarizare vă oferă ceea ce aveţi nevoie. Dacă mai sunt probleme, acestea sunt false şi înseamnă că legea nu este corect aplicată” a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a mai declarat că este nevoie de investiţii în infrastructură, în reabilitarea sediilor şi a parcărilor.

- Articolul continua mai jos-

„Vă sfătuiesc să încheiaţi deja acorduri – cadru pentru ca atunci când vor exista fonduri suplimentare să poată fi urgent alocate”, a mai spus Pintea.

Mai mult, ministrul Sănătăţii a spus că în acest moment Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă are în derulare o licitaţie pentru achiziţia de ambulanţe noi pentru dotarea parcurilor auto.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari