Pintea:Serviciile de ambulanță trebuie să funcţioneze perfect deoarece sunt în prima linie

Sorina Pintea ministrul Sănătăţii a participat în această seară la cea de-a doua şedinţă trimestrială a serviciilor publice de ambulanță şi la Consiliul Naţional al Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa” care se desfăşoară în aceste zile la Eforie Nord.

Ministrul Sănătăţii a declarat că ştie situaţia în care se află serviciile publice de ambulanță.

„Din punctul meu de vedere serviciile publice de ambulanță trebuie să funcţioneze perfect deoarece sunteţi în prima linie. Cred că în acest moment sistemul de salarizare vă oferă ceea ce aveţi nevoie. Dacă mai sunt probleme, acestea sunt false şi înseamnă că legea nu este corect aplicată” a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a mai declarat că este nevoie de investiţii în infrastructură, în reabilitarea sediilor şi a parcărilor.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

„Vă sfătuiesc să încheiaţi deja acorduri – cadru pentru ca atunci când vor exista fonduri suplimentare să poată fi urgent alocate”, a mai spus Pintea.

Mai mult, ministrul Sănătăţii a spus că în acest moment Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă are în derulare o licitaţie pentru achiziţia de ambulanţe noi pentru dotarea parcurilor auto.

Video recomandat

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în rândul copiilor. Unul dintre...

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...

Lipsa de fier în organism – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave. Când nivelul fierului din organism scade sub limitele normale, apar tot...