Ministerul Sănătății intenţionează deschiderea unui centru de Stroke în fiecare spital judeţean

Sorina Pintea, ministrul Sănătății şi Cristian Grasu, secretar de stat au participat în această dimineaţă la deschiderea celui de – al VIII – lea Curs European de Neuroreabilitare care se desfăşoară la Eforie Nord.

Evenimentul reuneşte cercetători ştiinţifici ai neurologiei mondiale care vor prezenta şi dezbate în următoarea săptămână cele mai recente descoperiri din domeniu.

Neurologia este un domeniu insuficient dezvoltat cu toate că avem vârfuri din punct de vedere profesional. Ministerul Sănătății pregăteşte mai multe proiecte în domeniu pentru îmbunătăţirea accesului pacienţilor noştri la servicii medicale şi medicamente. Calitatea vieţii pacienţilor este foarte importantă”, a declarat Sorina Pintea.

Ministerul Sănătății intenţionează deschiderea unui centru de Stroke în fiecare spital judeţean. De asemenea, se lucrează la un program de recuperare neurologică a pacientului încă din faza de terapie intensivă şi la dezvoltarea programelor existente prin extinderea accesului la tromboliză a pacienţilor care au suferit un accident vascular cerebral ischiemic.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari