fbpx

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va primi 2 milioane de lei pentru achiziţia de aparatură medicală

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii a vizitat în această dimineaţă Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, la invitaţia autorităţilor locale.

Ministrul Sănătăţii a fost însoţit în această vizită de către vicepremierul Paul Stănescu.

Sorina Pintea a vizitat secţiile UPU, pediatrie, neonatologie, secţia de Obstetrică – Ginecologie – lehuze şi a discutat cu medicii din unitatea sanitară şi reprezentanţii autorităţilor locale.

„Secţiile pe care le-am vizitat au fost reabilitate şi respectă standardele din punct de vedere al infrastructurii. Mai sunt multe de făcut în ceea ce priveşte asigurarea aparaturii necesare, dar şi a pregătirii personalului medical, astfel încât Slatina să nu fie doar un loc de tranzit către centrele universitare”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

- Articolul continua mai jos-

Ministerul Sănătăţii a alocat 2,5 milioane de lei pentru reabilitarea mai multor secţii ale unităţii medicale.
Ministrul Sănătăţii a mai spus că va mai repartiza la Slatina alte 2 milioane de lei pentru achiziţia de aparatură medicală, dar, la fel ca în toate situatiile în care Ministerul Sănătăţii alocă fonduri către spitale, fişele de repartiţie sunt trimise în acelaşi timp şi către corpul de control pentru a se verifica dacă banii sunt folosiţi corect.

De asemenea, prin proiectul pe care Ministerul Sănătăţii îl derulează cu Banca Mondială vor fi repartizate spitalului 4 paturi de ATI, precum şi aparatura necesară pentru terapie intensivă: 13 monitoare de funcţii, 2 ventilatoare mecanice şi unul portabil.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari